Provincie rijdt op aardgas

12 augustus 2009 06:03

FLEVOLAND - De milieuhandhavers van de Provincie Flevoland rijden sinds kort met twee nieuwe Volkswagen Caddy's op aardgas.

"Als toezichthouders komen we veel bij bedrijven over de vloer en zien we er op toe dat bedrijven de regels naleven", zegt Hans Oude Ophuis van de provincie. "Doel hiervan is een duurzame situatie te creëren voor mens en milieu. Met deze auto's op aardgas geven we als overheid het goede voorbeeld."
Het rijden op schone brandstoffen past in het provinciale beleid gericht op de verbetering van de luchtkwaliteit en het klimaat. Aardgas, weliswaar een fossiele brandstof, is schoon en goedkoop en wordt via het bestaande gasnet getransporteerd. Het is geen eindoplossing, maar is een belangrijke tussenstap op weg naar biogas en op termijn naar waterstof. Steeds meer automerken bieden aardgasauto's aan. Deze zijn in de regel ietsje duurder in de aanschaf dan benzine- of dieselauto's, maar aardgas is met een prijs van circa 70 cent aan de pomp een stuk goedkoper per gereden kilometer.

Subsidieregeling

Sinds eind september 2008 kunnen bedrijven en particulieren van de provincie Flevoland 1500 euro subsidie krijgen bij de aanschaf van een nieuwe aardgasauto. Daarmee is men na 10.000 kilometer rijden goedkoper uit. Zie voor meer informatie en voorwaarden de website www.flevolandrijdtschoon.nl.