Provincie stimuleert creatieve ondernemers

09 mei 2010 21:05

FLEVOLAND - De provincie Flevoland stelt ruimt 81.000 euro beschikbaar aan de stichting Flowland om ondernemers in de creatieve sector stimuleren hun creativiteit voor productontwikkeling, vernieuwing en innovatie te verbinden met ondernemers uit de 'traditionele' industrie.


De stichting Flowland wil alle creatieve ondernemers in Flevoland, zoals ontwerpers, websitebouwers, architecten, kunstenaars of game-ontwikkelaars bijeen brengen en ze een netwerk om kennis te delen en ervaringen uit te wisselen. Gedeputeerde Andries Greiner is zeer content met deze ontwikkeling. "Als provincie versterken we met dit project de regionale innovatiekracht. In plaatsen als Zaandam en Amersfoort is een soortgelijk platform al een succes. Flowland wordt geen praatclub, maar een actieve onderneming. Ze gaan de creatieve sector in Flevoland nauwkeurig in beeld brengen en zoeken aansluiting met relevante koepelorganisaties op het gebied van kunst, cultuur, onderwijs en wetenschap. Jaarlijks maken ze een activiteitenkalender en organiseren ze Flowcafé's, netwerkbijeenkomsten en op verzoek excursies."
Flowland krijgt een plekje op de Creatieve Campus in Almere (voormalig Beiersdorfcomplex) en gaat direct van start. Naast de provinciale bijdrage krijgt de stichting ook subsidie van Syntens, Kamer van Koophandel, OMFL en Mac3Park