Provoost directeur International New Town Institute

19 november 2008 08:00

ALMERE - Mevrouw dr. Michelle Provoost is tot directeur van het International New Town Institute (INTI) in Almere benoemd.


Het INTI is een wetenschappelijk instituut voor onderzoek en onderwijs op het gebied van nieuwe steden wereldwijd. Dit in 2008 opgerichte instituut is een samenwerkingsverband van de Technische Universiteit Delft, de Universiteit van Amsterdam, de Hogeschool van Amsterdam, Nieuw Land in Lelystad en de Openbare Bibliotheek Almere.
Michelle Provoost is architectuurhistorica en partner in het Rotterdamse bureau Crimson, Architectural Historians. Als partner in Crimson was zij projectdirecteur van WIMBY, het grote vernieuwingsproject van Hoogvliet. Provoost is auteur van diverse boeken, o.a. Asfalt, automobiliteit in de Rotterdamse stedebouw, en Hugh Maaskant, architect van de vooruitgang, haar proefschrift. Crimson en INTI werken samen in het meerjarige onderzoekproject ‘The New Town’. De nieuwe directeur treedt op 1 november 2008 in dienst. Meer informatie: www.newtowninstitute.org. (Foto: aangeleverd)