Quinty Trustfull gekozen tot Almeerder van het JaarHollywood aan de Haven

20 januari 2010 08:00

HAVENKOM - Afgelopen vrijdagavond leek het in restaurant Het Veerhuys aan de Havenkom wel Hollywood aan de Haven. Tijdens het Nieuwjaarsgala werd de Almeerder van het Jaar 2009 gekozen. Talloze sterren waren aanwezig in het Veerhuys en zagen hoe de lezers van Almere DEZE WEEK uiteindelijk Quinty Trustfull kozen tot 'Almeerder van het Jaar'.


De prijswinnaars van Almere DEZE WEEK werden aan het begin van de avond naar Het Veerhuys gebracht in een grote Hummer Limousine. Daarna arriveerden ruim tweehonderd gasten en celebrities in schitterende creaties en galakleding. Met de imponerende flitslichten van de fotografen werd een sfeer gecreëerd van 'Hollywood aan de Haven'.
De gasten werden welkom geheten door de organisatoren Rob Pot, Thijs Rijsbergen, Chander Hoogstad en Leon Lansbergen van Het Veerhuys en Showbusiness Entertainment. Uiteraard vloeide de champagne rijkelijk.
De bekende tv-kok Joop Braakhekke verzorgde de opening en zette natuurlijk de twee getalenteerde chef koks Bobby Rust en Dennis Huwaë van Het Veerhuys in het zonnetje. Braakhekke gaf ook een imponerende cabaretvoorstelling. Op het toneel verscheen ook bariton Sef Tissen, de Showbusiness Entertainment Band, Lou Prince, Casper Slee en Natalie Makoma die burgemeester Annemarie Jorritsma op het podium haalde voor een duet. De uitvoering van 'Proud Mary' was fenomenaal.

Verkiezing

Na het spetterende optreden was het eindelijk de beurt aan de lang verwachte prijsuitreiking van Almeerder 2009. De lezers van Almere DEZE WEEK hadden uit de acht genomineerde Bekende Almeerders de meeste stemmen gegeven aan Robert Kranenborg, Quinty Trustfull, Remy Bonjaski, en Adri Duivesteijn. Volgens Jorritsma 'stuk voor stuk mooie mensen die Almere in een ander perspectief zetten'. Uiteraard kon er maar een winnen en dat werd Quinty Trustfull. Zij was ontzettend blij. "Ik ben trots dat ik een Almeerder ben en ik merk dat mijn vriendinnen uit het Gooi nu ook regelmatig komen winkelen in Almere." Ook in Het Veerhuys komen steeds meer bezoekers uit het Gooi.
Entourage

Naast een scala aan geweldige artiesten maakte natuurlijk de entourage in Het Veerhuys maar vooral de schitterende gerechten van de koks maakte deze avond tot een onvergetelijke ervaring. Prachtige creaties van een ongekend hoog smaakniveau, waarbij de combinatie van een Coquille met spek en erwtensoep wel het meest opvallende gerecht was. Almere mag trots zijn dat zij bedrijven als het Veerhuys en Showbusiness Entertainment in haar gemeente huisvest. Ongetwijfeld gaan we hier nog veel van horen. Uiteraard hebben wij de mensen achter deze twee prachtige bedrijven na afloopuitgebreid geïnterviewd.
Almere City Marketing heeft het spontane initiatief van het Veerhuys en Showbusiness Entertainment omarmd en hieraan ook een bijdrage geleverd.

Kijk op pagina … voor een fotoverslag.