"AJSO brengt klassieke muziek naar breed publiek"

16 februari 2011 06:00

ALMERE - Het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO) heeft niet het Nationaal Concours voor Jeugdsymfonieorkesten 2010-2011 gewonnen. Titelverdediger Amersfoorts Jeugd Orkest won afgelopen zaterdag in Rotterdam wederom de hoofdprijs.


De jeugdorkesten Hofstad Jeugd Orkest, Amersfoorts Jeugd Orkest, Almeers Jeugd Symfonie Orkest, Euregio Symfonie Orkest en het Twents Jeugd Symfonie Orkest presenteerden zich in de grote zaal van Concert- en Congresgebouw De Doelen en streden om de felbegeerde prijs van 15.000 euro en een solo-optreden met de winnaar van Stichting Jong Muziek Talent Nederland. Alle orkesten presteerden op hoog niveau.
De jury had de moeilijke taak de winnaar te kiezen uit deze vijf finalisten. Tijdens het juryberaad kregen de orkesten de unieke kans om gezamenlijk, 350 orkestleden, de Farandole Suite van Bizet in te studeren voor het publiek en de jury.
De jury zei over het AJSO: "Ze brengen de klassieke muziek naar een breed publiek!" Ze ontvingen een tweede prijs, bestaande uit masterclasses van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest, het Gelders Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest.
De vierde editie zal waarschijnlijk in 2013 plaatsvinden.