"Bewegen is goed voor de ontwikkeling van elk kind"BLINK Kinderopvang start met Sport-BSO

17 juni 2009 07:00

ALMERE - "BLINK Kinderopvang start vanaf 17 augustus met een Sport-BSO", zegt Susan Jane Cornelius, pedagogisch medewerkster van BLINK Kinderopvang. Bij deze nieuwe buitenschoolse opvang van BLINK staan sport en bewegingsspelen centraal.


BLINK Kinderopvang had al twee gezellige locaties waar buitenschoolse opvang (BSO) voor kinderen van 4 tot 12 jaar mogelijk is; één in Filmwijk en één op het Fanny Blankers-Koen Sportpark. Cornelius: "Na deze zomervakantie, vanaf maandag 17 augustus, beginnen we met een Sport-BSO, waar sport en bewegingsspelen centraal staan."
Sport en sportief bezig zijn lijken een trend bij centra voor buitenschoolse opvang. Cornelius knikt en zegt: "We vinden het belangrijk dat kinderen met plezier hun vrije tijd hier doorbrengen." BLINK Kinderopvang wil met de nieuwe BSO inhaken op de behoefte van kinderen om te sporten en te bewegen. Cornelius vervolgt: "Zij vinden dat meestal leuk om te doen. Bovendien vinden ouders sporten juist belangrijk en onontbeerlijk."

Tegen bewegingsarmoede

Een andere reden om met sport en bewegen aan de slag te gaan, is het tegengaan van 'bewegingsarmoede', vindt de pedagogisch medewerkster. "Veel kinderen doen tegenwoordig veel spelletjes achter de computer. Wij willen ze juist tijdens de naschoolse opvang met sport en spel kennis laten maken. Hun sociale vaardigheden en hun mentale en fysieke zelfbeeld ontwikkelen er ook door. En alles is onder begeleiding van professionele beroepskrachten." Ze besluit: "Bewegen is gewoon goed voor de gehele ontwikkeling van elk kind."
De Sport-BSO wordt gegeven in samenwerking met en bij Squash Almere op het Fanny Blankers-Koen Sportpark. Voor meer informatie en of inschrijving: www.blinkkinderopvang.nl.