"Caribbean Jump Up Almere toch geslaagd"

14 juli 2008 09:51

ALMERE - De allereerste Caribbean Jump Up Almere heeft zondag 13 juli in het stadshart van Almere plaatsgevonden. De dansparade met opzwepende muziek was volgens de organisatoren Edwina Molina en Monique Meye "een geslaagde happening", ondanks een schietincident.


"Twee ministers, een van Aruba en een van de Nederlandse Antillen openden al dansend de Jump Up aan het Festivalplein op zondagmiddag, samen met Hans Snel van Almere City Marketing", zegt Molina enthousiast. Op meeslepende muziek, ook wel 'roadfire'-muziek genoemd, kregen de straten in Stad een exotisch tintje. Molina en Meye wilden met de Jump Up het imago van Almere opvijzelen vonden het "dé manier om onze stad goed op de kaart te zetten als toekomstige Jump Up City van Nederland". Het stadshart van Almere was druk bezocht, aldus Molina: "Oma's en baby's heb ik bewonderend langs de kant zien staan. Zo zie je dat het een evenement voor jong en oud is." Molina schat dat het aantal deelnemers op vierhonderd ligt. "Maar we moeten het nog exact natellen." Hoeveel bezoekers de Jump Up trok, weet ze niet precies. "Maar terugkijkend op het Citadel zag ik honderden mensen staan."

"Plezier niet laten ontnemen"

De dansparade van de Jump Up eindigde op het Festivalplein, waar deelnemers en bezoekers zich verzamelden voor een afsluitend feest. "De sfeer was opperbest", zegt Molina. "Vlakbij de blowboot is er een schietincident geweest. Ik heb het niet gezien maar wel twee schoten gehoord." Toch vindt de organisator niet dat dit voorval de Jump Up overschaduwd heeft. "De politie heeft de dader gepakt, gelukkig. En de politie vindt het geen reden om het volgend jaar niet door te laten gaan." Het feest in het Almere Events Centre is bewust wel doorgegaan. "Anders was de sfeer echt grimmig geweest. We laten niemand ons plezier ontnemen. Je moet nooit toegeven aan dit soort mensen." Molina besluit: "Wel trekken we er lering uit hoe dit te voorkomen en zal er nog beter beveiligd worden."
Bedrijven die volgend jaar de Jump Up willen sponsoren, kunnen zich aanmelden via info@jumpupalmere.nl. Voor meer informatie: www.jumpupalmere.nl.