"De wijk wordt er alleen maar mooier van!"

08 juli 2009 07:00

STRIPHELDENBUURT - "De wijk wordt er alleen maar mooier van", zegt Henri Pleizier, ontwikkelingsmanager bij Kompaan Vastgoed te Amersfoort voor het project De Bekroning. In de Stripheldenbuurt komen 32 royale eengezinswoningen aan de André Franquinweg.


De Bekroning is een nieuwbouwproject waarin ruimte en licht vooropstaan. Een woning heeft drie slaapkamers en een royale zolder, waar twee extra slaapkamers mogelijk zijn. De tuinen liggen heel gunstig: op het zuiden. "In dit deel uit de Stripheldenbuurt verrijzen straks de laatste zestien tussenwoningen, acht hoekwoningen en acht tuinkamerwoningen, die in samenspraak met het bestemmingsplan licht en transparantie uitstralen", vertelt Pleizier enthousiast. "Zeker gezien de prijs, zijn deze woningen zeer royaal te noemen. En de Stripheldenbuurt heeft alle voorzieningen al, zoals de supermarkt en de scholen en een buurtcentrum, in tegenstelling tot Poort." In Poort kost een gelijkwaardige tussenwoning met eenzelfde woonoppervlak al gauw 250.000 euro, terwijl de prijzen van De Bekroning variëren van 199.000 euro tot 229.000 v.o.n.


Licht en ruimte

"Inderdaad, het zijn zeer aantrekkelijke woningen ontworpen in de stijl van de huizen die er al staan in deze wijk Hollands Licht. We hebben met de architecten, Just Architects uit Amstelveen, goed gekeken hoe we licht en transparantie in de nieuwbouwwoningen terug konden laten komen. En", benadrukt Pleizier, "we wilden daarbij rekening houden met de wens van de omwonenden. Daarom hebben we besloten om de woningen zodanig op te delen dat er speelse doorkijkjes in de wijk komen, die ruimte uitademen."
Architect Maarten Groeneveld licht toe: "Ze zijn omgeven door water en de gemêleerde aardetinten zijn ook in de bestaande huizen aan de rand van de wijk te zien. Ook sluit de kapvorm mooi aan bij de rest van de wijk Hollands Licht in de Stripheldenbuurt." De tuinkamerwoningen zorgen bovendien voor een leuke afwisseling in De Bekroning door hun ligging en royale omvang.
Succes

Ondanks de kredietcrisis staan er al twintig woningen onder optie. "Best een succes te noemen dus", vindt Pleizier. De ontwikkelingsmanager denkt dat het project zo goed in de markt ligt dankzij de prijs-kwaliteitverhouding, de prachtige omgeving en de bestaande voorzieningen in de Stripheldenbuurt. "En ongetwijfeld de ruim zeventig parkeerplaatsen, die hoger liggen dan het vereiste aantal." Pleizier besluit: "De wijk wordt er echt alleen maar mooier van…"
Voor meer informatie: www.vanwestrhenen.nl en www.de4linden.nl. (Artist impressions: aangeleverd)