"Dit had ook anders kunnen aflopen!"Hardloper Ton Pijpers struikelt over betonplaat

15 december 2009 08:00

VERZETSWIJK - Ton Pijpers uit de Verzetswijk schrok zich vorige week een hoedje toen hij als hardloper ineens languit op de grond lag. "Ik struikelde over een betonplaat. Gelukkig heb ik er alleen schaafwonden en kapotte kleding aan overgehouden. Maar het had ook heel anders kunnen aflopen!"


Pijpers rende op het fietspad langs de Hoge Vaart ter hoogte van Waterwijk. "Daar maken heel veel hardlopers gebruik van", zegt Pijpers. "Het was donker. Het pad is onverlicht en ineens lag ik op de grond. Mijn hardloopbroek en handschoen zijn gescheurd en ik heb flink wat schaafwonden op mijn armen."
Op de tast ging de onfortuinlijke Almeerder op zoek naar de oorzaak van zijn val. "Er liggen daar op het fietspad betonplaten. Die zijn er zo'n zes jaar geleden neergelegd als vervanging van de asfalt-deklaag. Maar door druk van de boomwortels zijn die platen los gaan liggen en zijn er drempels ontstaan. Daar ben ik over gestruikeld."
De Almeerder mag zich gelukkig prijzen dat de verwondingen meevielen. "Het had ook anders kunnen aflopen. Ik vind dat het onderhoud aan die betonplaten beter moet, ik zag dat bij de Danswijk nu ook betonplaten zijn neergelegd. Over een paar jaar gaan die ook verschuiven. Wees er tijdig bij."
Ook de verlichting zou wellicht beter kunnen. "Op het fietspad is alleen het gedeelte onder het autotunneltje verlicht. Zeker in deze wintermaanden is zo'n fietspad eigenlijk te donker."