"Dwaasheid ten top in Waterwijk"

14 oktober 2009 07:00

WATERWIJK - "Dwaasheid ten top", noemt Jan Eerkens het. Onlangs voerde de gemeente een wel heel bijzondere straatverhoging uit voor zijn woning aan de Kabeljauwstraat.


"Prima dat ze de bestrating in Waterwijk-Oost aanpakken," zegt de 83-jarige Almeerder, "maar als je wil lachen, kijk dan eens op de hoek van de Finstraat en de Kabeljauwstraat…" Op de hoek waar voorheen de parkeerplaats stond voor zijn invalide echtgenote, zijn nog maar een paar tegels met de 'P' erop te zien. "Het voetpad langs de Parkeerplaats is geheel verdwenen en voor het gemak bij mijn parkeerplaats toegevoegd. En de schuin aflopende stoep, die mijn vrouw dagelijks gebruikte met haar rolstoel, is ook verdwenen. Wat is er mis met ons trottoir dat al 25 jaar in de wijk ligt?"

Lichtelijk verhit

Na vele telefoontjes met de gemeente vond Eerkens de verantwoordelijke persoon die wel even langs wilde komen. "Dat gesprek vond nooit plaats", zegt Eerkens ontstemd. "De dienstdoende opzichter heb ik toevallig wel ter plekke aan kunnen spreken. Die gaf toe dat het fietspad inderdaad smaller had moeten zijn of iets opzij gelegd had moeten worden. Maar de bouwtekening gaf nu eenmaal iets anders aan."
Tot overmaat van ramp kwamen er ook nog twee dikke betonpalen te staan op de plaats waar de schuine stoepafloop was. Eerkens, inmiddels - naar eigen zeggen - 'lichtelijk verhit' kreeg nog een advies mee van de gemeente: "Na het zoveelste zinloze telefoontje zeiden ze: 'Dien maar een bezwaarschrift in bij de gemeente." Dat heb ik inmiddels gedaan. Maar nog geen reactie."
Het bouwverkeer rijdt nog elke dag over het fietspad. "Voor mijn vrouw die in de rolstoel over dit pad moet om bij de parkeerplek te komen, is dat toch gevaarlijk. En voor andere voetgangers en fietsers..."