"Het succes van rust en eenvoud"Metro: Tweede plaats voor Sauna Park Almere

19 juni 2010 07:00

BEATRIXPARK - Hoe je als saunabedrijf, zonder dik te doen, toch succesvol kunt zijn, bewijst Sauna Park Almere in Almere Stad. Deze eerste sauna van Almere, aan de rand van het Beatrixpark, heeft al jaren een beleid dat gericht is op rust en eenvoud en dat wordt beloond. In de landelijke krant De Metro haalde Sauna Park Almere de tweede plaats.


De tweede plaats wordt gedeeld met Sauna Geldrop, met de Veluwse Bron als winnaar.
De cijfers zijn afkomstig van de site saunachecken.nl en helemaal gebaseerd op de meningen van bezoekers. De rangschikking varieert per dag, maar Sauna Park Almere staat al maanden onafgebroken in de top tien.
De hoge score is een fijne opsteker voor Ignaz Zuidema van Sauna Park Almere: "We kiezen bewust voor rust en eenvoud en vermijden overdadigheid en onnodige luxe. We vinden rust en sfeer, hygiëne en comfort belangrijker dan design en modegrillen. Dat we in één adem genoemd worden met die supergrote saunacomplexen, bevestigt ons in onze keuze." Het gevolg van dit beleid is een grote groep trouwe bezoekers en een gestage groei.

Vernieuwing

Nadat Zuidema het complex enkele jaren geleden overnam, zijn een reeks ingrijpende verbouwingen geweest. Zo'n beetje alle apparatuur is vernieuwd en de ruimte is herverdeeld. Er is een grote, professionele keuken geplaatst en de omsloten patio is opengebroken en uitgebreid met een enorme tuin. Helemaal naar de zin van Zuidema is het complex nog niet, want zo moeten patio, zwembad, dompelbad en bubbelbad nog aan de beurt komen en ziet hij nog verbeterpunten voor de entree en omkleedruimte. Maar de ontwikkelingen liggen even stil. Zuidema: "We stonden op het punt de patio te vernieuwen en van een overkapping te voorzien, om zo een prachtige halfopen wintertuin te scheppen. Maar de aannemer ging failliet. Een enorme schadepost voor ons. Nu doen we het even rustig aan. Die nieuwe patiotuin komt er zeker, maar de huidige wordt nu ook al met veel plezier gebruikt door onze gasten terwijl het merendeel toch het liefste in de grote buitentuin vertoeft. Het is ook de perfecte plek om in je blootje te zonnen en zo nu en dan een baantje te trekken, dus we wachten sowieso tot na de zomer."
Sauna Park Almere is trots op haar landelijke rol en trakteert alle gasten tot 19 juni op een glaasje overheerlijke Prosecco.
Beatrixlaan 1, Almere. Meer info: www.sauna-almere.nl.