"Hij luistert niet en is slecht verliezer"Kritiek op wethouder Arno Visser

08 juli 2009 07:00

ALMERE - Verschillende Almeerse sportclubs zijn ontevreden over het beleid van wethouder Arno Visser (VVD). Zij vinden de wethouder afstandelijk en nemen het hem kwalijk dat hij zich zelden laat zien bij belangrijke gebeurtenissen. Bij de VVD is men verbaasd over de kritiek. "Visser doet wat hij móet doen enorm goed."


Waar sport ooit een belangrijke pijler was van het Almeerse beleid, wordt Visser door steeds meer clubs verweten vooral technocratisch naar sport te kijken. Zelden toont hij betrokkenheid. De opgestelde sportnota wordt omschreven als 'armzalig'.
Voormalig sportwethouder Frits Huis (Leefbaar Almere) is niet onbekend met de signalen en begrijpt die ook. "Zijn grote probleem is dat hij niet luistert. De VVD deed destijds of we met Visser een toppoliticus in Almere kregen. Ook zelf doet hij voorkomen alsof hij vanuit Den Haag is nedergedaald in het noodlijdende Almere. Die arrogantie breekt hem op. Neem bijvoorbeeld een positief initiatief als de Almeriade: een sportief feest voor alle leeftijden. Visser wilde dat echter per se uitsluitend toespitsen op jongeren, ondanks protesten in de pers en in de raad. Met een motie moesten we hem uiteindelijk tot stoppen dwingen. Dan wordt hij direct driftig. Hij kan zijn verlies niet dragen."
Dat is ook de reden waarom clubs die het beleid van Visser afkeuren niet openlijk reageren. "Ze vrezen tegenwerking. Ondertussen staat de ontwikkeling van Almere Sportstad stil. Overigens spreken niet alleen clubs, maar ook bewoners die met hem te maken krijgen over zijn arrogante manier van handelen. Zij vinden hem geen betrokken politicus."
Fractievoorzitter Ellentrees Müller van de VVD begrijpt niets van de kritiek. "Arno is juist heel sportminded. Hij schept als wethouder de voorwaarden dat clubs kunnen gedijen. Verder is het aan de clubs om daar invulling aan te geven. Dat hoort ook bij een liberaal politicus. Ook investeert Visser in sporttalenten en sportstimulering. Denk maar aan de Playground en de doorstroming naar sportclubs. Ik snap niet dat mensen hem afstandelijk noemen. Vergeet niet dat Almere een grote stad is geworden. Wethouders kunnen niet meer, zoals vroeger, bij elke vereniging hun neus laten zien."

Meepraten over dit onderwerp?

Reageer op de stelling 'Arno Visser helpt de sport in Almere vooruit!' via de site of via redactie@almeredezeweek.nl.