"Ik wist niet dat homo's mee konden doen"Getuigen gezocht voor Roy en Franklin

10 september 2008 07:00

ALMERE - Roy Jonathans & Franklin Ignacio uit Almere Haven doen mee aan het tv-programma Million Dollar Wedding (MDW) van RTL4, een soort Idols voor stellen die willen trouwen. "We zoeken getuigen", zegt Franklin enthousiast.


"Daarvoor moeten wij wel als winnaar uit de bus zien te komen", zegt Roy. "Uit de kast zijn we gelukkig al!", zegt Franklin lachend. De twee Havenaren zijn al meer dan acht jaar samen en hadden trouwplannen. Toch is het nog niet tot een officieel aanzoek gekomen. "We zijn allebei heel erg koppig," vertelt Franklin, "We willen allebei gevráágd worden." Er waren genoeg momenten volgens Franklin. "Op het verlaten strand in Curaçao, of op de Eiffeltoren in Parijs, heel romantisch…"
Van de 4.000 aanmeldingen zijn Roy en Franklin tot de laatste ronde gekomen voor de live shows. Mary Borsato zit in de jury van MDW en zei tijdens de auditie dat de passie er vanaf spatte. Roy: "We mochten daarna een promofilm maken, waarop iedereen kan stemmen. Uiteindelijk zullen er zeven koppels de liveshows in gaan." In de Regulierdwarsstraat in Amsterdam hebben de twee met een zelf gevormd promoteam flyers uitgedeeld om stemmen te winnen. Franklin: "Gays gaven hele leuke reacties, zoals 'Goh, ik wist niet dat homo's er aan mee konden doen' en ze waren enthousiast."


Beleving

Volgens de twee 'lovebirds' moet het geen standaard huwelijksfeest worden. Roy: "Het moet een beleving worden." Het tweetal verwacht ver te komen in het programma, want "hoe wij leven prikkelt toch de nieuwsgierigheid…", zegt Franklin uitdagend.
Roy en Franklin ontmoetten elkaar in 2000 tijdens repetities voor MTV-modeshows voor de Megafestatie. Vervolgens ging Roy naar de Lucia Marthas Dans Academie en werd professioneel danser. Franklin studeerde af aan de HES. Samen met Chantal Kik zijn Roy en Franklin een eigen bedrijf begonnen: Dutch Dance Agency.
Voor meer informatie: www.youtube.com/dutchdanceagency.