"Laatste dag Almeriade feestelijk vieren"

09 juni 2010 07:00

ALMERE - "De laatste editie van de Almeriade vindt zaterdag 12 juni vanaf 10.00 uur plaats op de Grote Markt", zegt Edo van Tienen, organisator van de Almeriade. "Tot vier uur 's middags vieren wij deze laatste dag van de Almeriade op feestelijke wijze, samen met medewerkers van de Prokkeldag en Tante Truus."


De Almeriade is bedoeld voor elke Almeerder, ongeacht leeftijd, lichamelijke of geestelijke gesteldheid en culturele achtergrond. De competitie-elementen gaan van straatvoetballen tot koekjesbakken. In tegenstelling tot wat eerder gepland stond, hebben de organisatoren besloten om de competitie- en de grote finaledag af te gelasten. Van Tienen: "Twee rondes van de Almeriade zijn letterlijk en figuurlijk in het water gevallen. De regen speelde bij een editie parten en in het stadsdeel Buiten hadden we vreselijk last van de opgebroken wegen." Daardoor vielen twee stadsdelen voor de grande finale en laatste competitiedag af. "Het heeft dus absoluut geen zin om de wedstrijden tussen alle verschillende stadsdelen uit te laten voeren." Afgelopen zaterdag scheen de zon wel. "Maar we merkten wel dat vanwege het voetbal iets minder deelnemers waren."
Om een en ander beter te laten verlopen, overdenkt de organisatie om volgend jaar alles in één weekend te laten plaatsvinden. "En op één locatie. Maar we zijn er nog niet helemaal uit. Hoe dan ook; aanstaande zaterdag gaan we de Almeriade feestelijk afsluiten met veel sport en spel op de Grote Markt, in samenwerking met medewerkers van de Prokkeldag en Tante Truus."
Deelnemen? Aanmelden kan via info@almeriade.nl.