"Ook ten onrechte bekeurd op Buitenring?"

14 oktober 2009 07:00

BUITEN - "Op de Buitenring ben ik onlangs geflitst en bekeurd", zegt André Willems uit de Landgoederenbuurt. Hij was echter overtuigd dat hij op een autoweg reed en dus 100 kilometer per uur mocht rijden. "De agent die er stond te flitsen gaf later toe dat ik gelijk had. Maar zeer waarschijnlijk zijn andere ook ten onrechte bekeurd…"


"Op het stuk komend vanaf de A6 ter hoogte van kilometerpaal 11.2, tussen de rotonde Bosranddreef en Polderdreef, richting Almere Stad staat een bord dat 'autoweg' aangeeft", zegt Willems. "Ik werd op 17 september geflitst en bekeurd. Ik zou 118 euro moeten betalen omdat ik 100 kilometer per uur reed waar volgens de politie een snelheid van 80 kilometer zou gelden." Willems vertrouwde het niet. "Ik dacht dat er toch duidelijk een autoweg-bord stond. Dat klopte. Aan de lantaarnpaal."
Het zat Willems niet lekker en hij stapte zaterdag 3 oktober op de agent af die er die dag weer met een flitsauto stond. "Ik legde de agent de situatie uit en hij stopte direct met zijn werkzaamheden. Hij zou het bovendien aan zijn chef voorleggen. Maar hij liet zich niet uit of hij de reeds geflitste en bekeurde bestuurders hierover zou inlichten…" Willems vraagt zich daarom hardop af: "Hoeveel bestuurders zijn er nu die vanaf half september ten onrechte een bekeuring hebben gehad? En spoort de politie deze nu op om het betaalde bedrag terug te storten?"