"Over de schaduw van je eigen grenzen"

04 oktober 2009 07:00

ALMERE - "Over de schaduw van je eigen grenzen ga je," zegt Lida Dijkman van stichting De Schoor, "dat is wel het unieke van de Dag van de Dialoog." Op de avond van donderdag 5 november staan er door heel Almere diverse tafels waaraan iedere bewoner kan aanschuiven voor een inspirerend gesprek. "Met mensen die je anders nooit zou spreken."


Lida is als organisator betrokken bij de Dag van de Dialoog. "Ik heb achttien opbouwwerkers gevraagd om een tafel samen te stellen. Belangrijk op deze avond is de mix van deelnemers. Juist de diversiteit maakt dat deelnemers andere Almeerse inwoners ontmoeten, die ze niet treffen in hun dagelijkse leven." Het thema van dit jaar is Verrassend Almere. "Net als vorig jaar is deze dag een unieke kans om op wat dieper niveau contact te hebben met anderen. Als je luistert naar je tafelgenote, ga je als het ware over de schaduw heen van je eigen grenzen."
Verrassing en verwondering zijn de kernwoorden die Lida aan de Dag van de Dialoog toekent, als ze er aan terugdenkt. Hoewel ze als 'vrouwen(net)werker' bekend staat, was het haar niet opgevallen dat ze alleen vrouwen aan tafel had. "Dat verwonderde en verraste me. Aan tafel was een deelneemster heel spiritueel, een andere juist heel praktisch. Die tegenstelling was heel leuk."
Almeerders die zich willen aanmelden - als organisator, gespreksleider of als deelnemer - voor deze unieke gelegenheid om een inspirerend gesprek te hebben op 5 november, kunnen zich aanmelden via www.almeredialoog.nl.