"Schaalsprong is uitdaging"

25 september 2009 06:52

ALMERE - Almere staat met de schaalsprong voor een gigantische uitdaging, vindt de gemeente. Als de afspraken met het rijk rondkomen wordt de stad in een paar decennia verdubbeld. Zeker met het oog op de kandidaatstelling als Culturele hoofdstad van Europa.


Almere groeit dan naar een inwonersaantal van 350.000, met 60.000 nieuwe woningen en 100.000 extra banen. Wethouder Arno Visser (Cultuur): "Een stedelijke ontwikkeling is meer dan alleen het bouwen van huizen en de aanleg van wegen. De culturele sector in Almere is volop in ontwikkeling en speurt intensief naar de betekenissen van cultuur in de 'nieuwe' stad. Het college vindt het idee van Europese Culturele Hoofdstad 2018 daarom ook goed passen bij de ambitie die Almere heeft met de schaalsprong."

Conferentie Almere als creatieve stad

Als onderdeel van een Europees lezingenprogramma met als titel 'creative cities', organiseerden de Stichting Internationale Culturele Activiteiten, het International New Town Institute en de gemeente Almere vorige week een conferentie over Almere als creatieve stad. Met ruim tweehonderd bezoekers, moderator Felix Rottenberg en sprekers Arno Visser en Arnold Reijndorp (bijzonder hoogleraar sociaaleconomische en ruimtelijke ontwikkelingen van nieuwe stedelijke gebieden UvA) was het een geslaagde bijeenkomst.