"Signalement van dief schilderijenroof bekend"

26 november 2009 08:00

PARKWIJK - "De schilderijen die vorige week bij ons op 't Zonnewiel gestolen zijn, zijn helaas nog niet terecht", zegt Herman Brunen, directeur van de basisschool uit Parkwijk. In de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 december ontvreemdde een dief in een klap 24 schilderijen. "Het signalement van de verdachte van deze schilderijenroof is inmiddels wel bekend bij de politie."


De kinderen op basisschool 't Zonnewiel waren erg ontdaan na de roof. Pieten die op school kwamen leefden met ze mee en schoten meteen te hulp. Schilderpiet had ook van de grootse schilderijenroof gehoord: "Niet te geloven, ik ben er helemaal van ondersteboven!" Hij maakte voor alle klassen op 't Zonnewiel nieuwe schilderijen.
Brunen: "Maar ook zijn schilderijen zijn weer gestolen." De politie was de daders echter al snel op het spoor en arresteerden Jaloerse Piet en Diefpiet. Een rechercheur: "Ze vonden de schilderijen van Schilderpiet té mooi om te laten hangen. Maar ze hebben allebei ontzettend spijt. Ze zijn heel erg geschrokken van de politie en ook Sinterklaas heeft gezegd dat ze voortaan met hun vingers af moeten blijven van spulletjes die van een ander zijn. Ze hebben dat plechtig beloofd."
De rechercheur gelooft de pieten. "Ze bibberden als een rietje. Eerst dachten we dat ze alle schilderijen gestolen hadden, maar ze hebben er niets mee te maken. Dat blijkt ook uit ons onderzoek."

Meer gestolen

Op basisschool 't Zonnewiel zijn in de loop van de week meerdere spullen verdwenen. Zo mist meester Olifant een knuffel van het Olifantenveld, meester Sergio zijn sleutels en kon juf Monique haar lievelings-nakijkpen nergens vinden. Brunen: "Zelfs het groene bankje uit de krokodillenvijver is gestolen."
Eén van de ouders heeft echter de afgelopen week een verdacht persoon rond de school gezien. Het signalement heeft hij doorgegeven aan de politie. Brunen: "We zijn heel blij dat er nog oplettende ouders zijn. De politie kent deze verdachte ook; het blijkt Berry Blackfinger te zijn. We hopen dat hij snel gepakt wordt…"