"Tracteer jezelf op een unieke reis naar India"Steun 'Mens en mangroven'- project

16 juni 2010 07:00

ALMERE - Lida Dijkman en Carel Tenhaeff zetten zich in voor het project 'Mens en mangroven'. Het is een project voor vrouwen in het mangrovengebied van Orissa, aan de Indiase oostkust. Mangroven zijn broedgebieden voor vogels en zeedieren. Ook bieden ze bescherming tegen de getijdengolven die volgen op aardbevingen en cyclonen.


Dijkman: "Ze zijn dus van levensbelang. Toch wordt het ene na het andere woud opgeofferd aan de 'vooruitgang'." Ook de lokale bevolking zelf buit de mangroven uit, omdat zij het nu eenmaal met weinig middelen moeten stellen. 'Mens en mangroven' helpt hen, extra zorg te bieden aan de mangroven en er tegelijk extra inkomsten uit te halen.
Door deze reis naar India kunnen Almeerders zelf kennis nemen van de situatie. "Met Carel Tenhaeff, die er jaren gereisd en gewerkt heeft." Twee weken lang staat Orissa en het project op de agenda. "We schenken tijdens de reis veel aandacht aan mens en milieu op het platteland, maar ook voor de rijke cultuur en geschiedenis van Orissa."
Carel Tenhaeff doet dit als vrijwilliger. "De opbrengst gaat geheel naar een goed doel, het project 'Mens en mangroven'. Daarom is elke bijdrage van de reizigers deels aftrekbaar van de belasting."

1500 euro

De reis duurt zeventiendagen: zondag 30 januari heen en dinsdag 15 februari terug. Dit kost 1500 euro inclusief eten, drinken en tips, plus een visum ad 65 euro. Wie met een partner reist krijgt 100 euro korting. Aansluitend kun je een vijfdaagse rondreis maken langs toeristische trekpleisters in en rond Delhi, Jaipur en Agra. Je terugreis is dan zondag 20 februari. Dit kost 450 euro. Wie met een partner reist krijgt 50 euro korting.
Aan de reis gaat een gesprek vooraf. Opgeven vóór 1 juli bij careltenhaeff@hotmail.com, of via 06-18207714. Meer informatie: www.mens-en-mangroven.nl.