"Was bomenkap Oostvaardersbuurt wel een ongeluk?"

25 februari 2009 08:00

MUZIEKWIJK - Het bericht over de kaalslag in de Oostvaardersbuurt, vorige week in deze krant, maakte de heer Kok uit Muziekwijk verdrietig. "Onlangs zijn voor mijn woning aan de Menuetstraat populieren gekapt, maar ook prachtige elzen en bereken. Ik voel me machteloos."


Toen de heer Kok (71) het bericht las dat aan de Hanzeweg in de Oostvaardersbuurt 'per ongeluk' teveel bomen waren gekapt dan nodig is, werd hij teleurgesteld. "Die bewoners willen geen sprietjes terug bij herplant, maar grotere bomen. Nou, dan hadden ze deze toch kunnen herplanten? Dat was ideaal geweest. Maar nee hoor, alles wordt gesloopt. Het is verschrikkelijk."
Kok vreest dat de gemeente het kappen van bomen heeft uitbesteed aan een kil bedrijf. "Ze hakken er gewoon op los. Het is in een paar uur gebeurd. Ook eiken en berken gingen 'per ongeluk' om. En nu is het te laat, ook bij ons is er kaalslag. Ik begin me af te vragen of het allemaal wel zo 'per ongeluk' gaat. Waarom is het zinvol om duurzame bomen te kappen? Mijn mooie uitzicht is weg, maar ook de vogeltjes."
Medio maart heeft Kok een gesprek met de uitvoerder van het kapwerk. "Ik laat zo snel mogelijk weten wat daar de uitkomst van is", aldus een aangeslagen Kok.