Raad&HobbyBob Fonhof: de schilder

01 oktober 2009 07:00

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010 komt in deze rubriek om de week een bijzondere hobby van een gemeenteraadslid aan bod. Wat doen de volksvertegenwoordigers in hun vrije tijd?
Raadslid:

Bob Fonhof
Partij:
Almere Partij (AP)
Speerpunten: goede ontsluiting van wegen en voldoende interne voorzieningen. Ruimte, veiligheid, comfort en leefbaarheid voor de inwoners is belangrijk.
Hobby: schilderen
Bob Fonhof zit in de raad sinds 1994 en woont in Almere sinds 1981. Maar liefst 1.992 Almeerders stemden in 2006 op Bob persoonlijk. Naast zijn drukke werkzaamheden voor de Almere Partij, heeft Bob een hobby: schilderen. "Ik doe het pas anderhalf jaar. De eerste keer dat ik een kwast in handen had, was tijdens een uitwisseling met het 'clubje van Cohen'. Wij raadsleden uit Almere kregen samen met de Amsterdamse gemeente een workshop schilderen onder leiding van een kunstenares." Hij vervolgt enthousiast: "Deze hoogleraar van de kunstacademie uit Amsterdam vroeg me toen hoe lang ik al schilderde. Ik antwoordde: 'Sinds 23 minuten.' Maar ze geloofde me niet." Bob bleek een natuurtalent. "Inmiddels heb ik al meer dan vijftig schilderijen gemaakt." Op een van zijn werken prijkt een kasteel. "In no time was het kasteeltje gecompleteerd. In tegenstelling tot dat kale ding dat hier in Haven staat… Wat een aanfluiting."
Almeerders die nog meer kunstwerken van raadslid Bob 'Ross' Fonhof willen bewonderen, kunnen surfen naar www.bobfonhof.nl.