Raad&HobbyCocky Kuipers: maakt glas-in-lood en doet aan skiën

26 februari 2010 08:00

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart 2010 in deze rubriek een bijzondere hobby van een gemeenteraadslid. Wat doen onze volksvertegenwoordigers in hun vrije tijd? Deze week: Cocky Kuipers (D66). Met de vijf nieuwe politieke partijen in Almere, sluiten we deze rubriek volgende week in de speciale Almere DEZE WEEK-verkiezingskrant af.


Partij:
D66
Speerpunten:
D66 Almere kent een 'vernieuwingsagenda'. "Er moeten dingen anders en dat doen we met een blik gericht op de toekomst", aldus Cocky. "We zijn progressief, willen vooruit met de mensen van Almere. We willen de Almeerse woningmarkt openbreken en niet alleen nieuwe stenen stapelen. Maar op een duurzame manier: voor het milieu, economisch en sociaal. Ook het onderwijs moet vooruit: de gatenkaas in lesroosters van het ROC moet weg. Dat is een kwestie van het onderwijs beter inrichten."
Hobby:

"Skiën geeft me een gevoel van vrijheid", vertelt Cocky Kuipers. Zo'n twee keer per jaar gaat ze naar haar blokhut in Oostenrijk en staat dan zo snel mogelijk op de ski's. "Dan is het: sleutel in het slot, kachel aan en ik ben thuis. Dan de ski's op. In mijn werk ben ik heel erg naar buiten gericht, op de ski's juist heel erg naar binnen. Dan kan ik zo een kwartier op een stille bergtop blijven staan en denken: 'luister, wat stil!'"
Ondanks dat Cocky pas met 36 jaar is begonnen met skiën, is ze een echte durfal. "Pak die snelheid en gáán! Ik beweeg graag, ben geen mens om binnen te zitten. Ik ben begonnen met skiën op de kunstbaan in Huizen en nu is het echt 'mijn ding' geworden."
Cocky zegt zelf dat ze een "mens van contrasten" is. Zo is ze in haar eigen theatershows op toneel heel expressief, maar daarnaast maakt ze glas-in-loodramen. Met een groepje mensen heeft ze bijna een jaar gewerkt aan de glas-in-loodramen voor kerkcentrum de Goede Rede. "Dat was een enorm karwei, het moet allemaal heel precies. En het meest ellendig is als je bijna klaar bent en je krijgt een akelige kier. Dan moet het hele paneel overnieuw."