Raad&HobbyCor Pot: marathonloper in zijn jonge jaren

07 februari 2010 08:00

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart in deze rubriek een bijzondere hobby van een gemeenteraadslid. Wat doen onze volksvertegenwoordigers in hun vrije tijd?


Partij:

Verenigde Senioren Partij (VSP)
Speerpunten:

"Wij willen dat mensen prettig ouder worden in Almere. Je hebt ouderen die al 80 zijn en nog op de schaats staan, maar ook ouderen die dat niet kunnen. Voor die mensen willen we zorgen. Daarnaast wil ik dat er meer levensloopbestendig gebouwd wordt in Almere. En dat het college niet bezuinigt, maar zuinig omgaat met geld."
Hobby:

Cor Pot is met zijn 77 jaar het oudste gemeenteraadslid van Almere. Zijn hobby beoefent hij niet meer. Hij kijkt met weemoed terug op zijn jonge jaren. "In Amsterdam liep ik marathons. Voor trainingen liep ik 100 tot 120 kilometer. Zo heb ik de halve marathon van Parijs gelopen, van Rotterdam en wedstrijden in Noord-Holland - daar liepen we nog voor vleesprijzen; karbonade en rollade. Die wedstrijden gingen dwars door weilanden. Ook de halve marathon van Egmond en Bergen, Amsterdam en de luilakloop." Cor Pot moest gedwongen stoppen met zijn sport. "Ik kreeg problemen met mijn ademhaling, vanwege asbest. Ja, dat vind ik nog steeds jammer. Maar nu doe ik vrijwilligerswerk bij de Holland Triathlon. Ik help overdag bij de inschrijvingen, daar zie je alle lopers. Dat is heel leuk. Hardlopen is ook een heerlijke sport: je kunt alleen lopen, maar ook samen."
Sport in het algemeen staat dan ook hoog op het prioriteitenlijstje van Pot. "Sport is heel belangrijk. Zo zijn wij ook voor een openluchtzwembad."