Raad&HobbyEdwina Molina: houdt van de politiek

22 januari 2010 08:00

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart 2010 in deze rubriek een bijzondere hobby van een gemeenteraadslid. Wat doen onze volksvertegenwoordigers in hun vrije tijd?


Partij:

Almere voor Iedereen Partij (A-VIP)
Speerpunten:

"Ervoor zorgen dat Almeerders daadwerkelijk gehoord worden. De armoede tegengaan en huiselijk geweld aanpakken."
Hobby:
Politiek
De politiek is echt een passie voor Edwina Molina. "Politiek heeft mijn passie en mensen helpen geeft mij een goed gevoel", zegt Molina. Na zich van 1989 tot 2003 op Curaçao te hebben ingezet voor een betere sociale infrastructuur voor de armen, sloot ze zich in Almere aan bij de lokale afdeling van de VVD en later GroenLinks. Snel daarna startte ze haar 'eenvrouwsfractie' Fractie Molina, die inmiddels is uitgegroeid tot een partij van formaat waarmee ze in maart meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen. De politiek is dan ook echt haar hobby. "Er kan veel tijd in het raadslidsmaatschap zitten, maar het hangt er van af hoe je het benadert. Ik vind het leuk om te doen, ook al zijn er vaak mindere momenten door de sfeer in de gemeenteraad."
Edwina wordt in haar (vrijwilligers)werk vaak geconfronteerd met menselijk leed. "Daarom weet ik wat er in de maatschappij gebeurt en weet ik wat er speelt. Politiek heeft dan ook alles te maken met het leven van iedere dag van mensen."
Rustig aan doen is voor Molina geen optie. "Je hebt mensen die begaan zijn met hun werk en dat heb ik met politiek. Daarom beschouw ik het als mijn passie. Ik voel met mensen mee en hierdoor ben ik begaan met hun lot."