Raad&HobbyMario Kramer: de fietser

14 oktober 2009 22:00

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010 komt in deze rubriek om de week een bijzondere hobby van een gemeenteraadslid aan bod. Wat doen de volksvertegenwoordigers in hun vrije tijd?


Partij:
GroenLinks
Speerpunten:
duurzame mobiliteit, gratis openbaar vervoer, fietsroutes van hoge kwaliteit, gratis bewaakte fietsenstalling. Grote robuuste groengebieden van hoge kwaliteit. Duurzaam bouwen. Recreëren in het groen, dicht bij huis. Opkomen voor de arme kant van Nederland.
Hobby:
fietsen
Mario Kramer is fractie-assistent bij GroenLinks. Naast zijn politieke werkzaamheden voor Almere is fietsen, naast onderwijs, één van zijn passies. Mario: "Op mijn dertiende is het echt begonnen toen ik met vrienden van Amsterdam naar Uggele fietste. Dat is gebleven, sindsdien heb ik heel veel gefietst. Ik vind het heerlijk, lekker achter de horizon aan. Altijd op fietsvakantie. Een paar jaar geleden heb ik in bijna drie maanden met mijn vrouw dwars door Amerika gefietst, van Virginia naar Oregon. Verder heb ik onder andere gefietst in Indonesië, Vietnam, naar Santiago de Compostella en door Cuba."
Maar ook in Almere maakt Mario veel fietstochten en fietst zeker tweehonderd kilometer per week. "De Kemphaantocht en de Vogelfietstocht bijvoorbeeld zijn prachtig, ook voor kinderen. Maar ook langs het kanaal tot de Knardijk, dan fiets je langs de Groene Kathedraal, prachtig. Ja er wordt echt nog te weinig gefietst in Almere. Fietsen is leuk, het is geweldig om de wind om je gezicht te voelen. En het is heel gezond voor hart en bloedvaten."
De fractie-assistent heeft de voorkeur voor een verkiesbare plek op de lijst voor GroenLinks. Welke plek dat wordt is nog onbekend, "maar als fanatieke fietser zal ik zeker lobbyen voor de fietsers in Almere", zegt Mario.