Raad&HobbyRené Maertens: de reiziger

25 november 2009 08:00

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010 komt in deze rubriek om de week een bijzondere hobby van een gemeenteraadslid aan bod. Wat doen de volksvertegenwoordigers in hun vrije tijd?


Partij:
VVD
Speerpunten:
"De veiligheid versterken door cameratoezicht en meer agenten op straat. En de 'nieuwe stad' moet geld opleveren voor de oude stad. Verder wil ik van Almere de sportiefste en gezondste stad van Nederland maken!"
Hobby:
reizen
"Minimaal één keer per jaar maak ik een verre reis", zegt Maertens. "Het contact met andere culturen en andere natuur vind ik heel indrukwekkend en na elke reis heb ik het gevoel dat ik rijker ben, als mens. Ik zie hoe mensen gelukkig kunnen zijn met weinig, zoals kinderen die in Namibie bij hun plaggenhutten uren kunnen spelen met een propje en heel gelukkig zijn. Dat is mooi om te relativeren. En op reis kan ik totaal loskomen van mijn dagelijkse activiteiten."
In de 'outback' van Australie was Maertens één met de natuur. "Ik heb daar gezwommen met twintigmeter lange walvishaaien en gestoeid met dolfijnen. Dat geeft een onbeschrijfelijk gevoel van gelukzaligheid. In Botswana ging ik met een lokale gids op wandelsafari, waar ik ongewapend oog-in-oog stond met olifanten en giraffen. Maar het allermooiste was wel Antarctica. Vanuit een rubberbootje keken we naar walvissen die op twee meter afstand van ons zwommen. Ja, als je dit hebt meegemaakt wordt je niet gelukkiger. Dit is namelijk ultiem."
Zijn ervaringen van zijn reizen neemt Maertens mee in de politiek. "In Argentinie gaan mensen anders met elkaar om, geduldiger en relaxter. Dat wil ik meenemen naar Almere en iets doen voor de mensen in de stad. En er zo een mooiere stad van maken."