Raad&HobbyTon van Meurs: de paardrijder

02 november 2009 08:00

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010 komt in deze rubriek om de week een bijzondere hobby van een gemeenteraadslid aan bod. Wat doen de volksvertegenwoordigers in hun vrije tijd?


Partij:
Partij van de Arbeid (PvdA)
Speerpunten:
zorgen voor een goed sociaal beleid van de PvdA en zorgen dat geen mensen achterblijven in Almere. "Juist mensen maken de stad en niet andersom! We moeten blijven investeren in menskracht."
Hobby:
paardrijden
Fractie-assistent Ton van Meurs is voor de PvdA initiatiefnemer van het ombuds-team Almere, waarvoor hij samen met raadslid At Kasbergen elke maand drie spreekuren in de stad heeft. Hij woont in de "wijk waar de gewone mensen wonen", de Regenboogbuurt in Almere Buiten. "Er wonen mensen uit alle windstreken. Dat maakt het heel leuk om daar te wonen."
Daarnaast doet hij aan paardrijden. "Ik begon ermee toen mijn oudste dochter Renée ging paardrijden op haar zevende. Dat is nu veertien jaar geleden. Mijn jongste dochter Merle rijdt ook paard en samen gaan we in de weekenden vaak naar Noordwijk aan Zee, voor een buitenrit langs het strand. Dat is toch wel het allerleukste om te doen."
Van Meurs rijdt geen 'kunstjes', gewoon "puur paardrijden, met een beetje ruige rijstijl". Van Meurs: "Het gevoel van vrijheid is echt fantastisch. En vooral de samenwerking ruiter-paard is een heel bijzondere combinatie. Een paard heeft een eigen wil - ik ook. Daarin is het laveren; wat dat betreft is paardrijden net politiek."
Ton van Meurs is voor de verkiezingen in maart kandidaat als gemeenteraadslid. In januari wordt de definitieve lijst bekend gemaakt.