Rabobank Almere start coöperatiefondsVijftigduizend euro beschikbaar voor Almeerse projecten

01 april 2010 08:34

ALMERE - Via het Coöperatief Dividend draagt Rabobank Almere het gehele jaar op uiteenlopende wijze bij aan de ontwikkeling Almere. Nieuw in Almere is het Rabobank Almere Coöperatiefonds. Met het Coöperatiefonds wil Rabobank Almere projecten en initiatieven stimuleren en ondersteunen, die ten goede komen aan de Almeerse samenleving.


Het Coöperatiefonds heeft de beschikking over een bedrag van vijftigduizend euro en onderscheidt vijf categorieën: Natuur & Landschap, Welzijn & Zorg, Educatie, Sport en Cultuur. Per categorie komen drie projecten in aanmerking voor een donatie, met een maximum bedrag van vijfduizend euro per project.
Nathal van Rijn, directievoorzitter Rabobank Almere: “We nodigen iedereen uit om projecten en initiatieven aan te dragen, die bijdragen aan de verbetering van de leefomgeving of stad als geheel. Het fonds biedt de mogelijkheid aan verenigingen, organisaties, maar ook aan individuen om een aanvraag te in te dienen. Hierbij kan je denken aan een educatieproject voor jongeren over duurzaamheid, een toestel om mensen met een verstandelijke beperking te laten sporten, of een uitvoering van een muziekstuk voor alle Almeerders. Dit zijn natuurlijk maar ideeën, want wat vooral belangrijk is, is dat het fonds bijdraagt aan de behoefte van en actualiteit in de stad. De leden van de bank stemmen via internet en bepalen zo hoe de donaties over de projecten worden verdeeld.”

Aanvraag indienen
Tot en met 2 mei kunnen organisaties en individuen aanvragen indienen voor een donatie uit het Coöperatiefonds. Vanaf 24 juni staan de projecten die in aanmerking komen gepresenteerd op de website. Voor meer informatie, het aanvraagformulier en de criteria waaraan een aanvraag moet voldoen, kijk op: www.rabobank.nl/almere.