Rabobank Almere werkt mee aan ontwikkeling van de stad

23 oktober 2009 07:00

ALMERE- Rabobank Almere zet zich in voor de stad. Bijna tweehonderd medewerkers, leden van de ledenraad en Raad van Commissarissen steken op vrijdag 30 oktober de handen uit de mouwen om de stad vooruit te helpen. Zij zetten zich in voor verschillende projecten in Almere.


Rabobank Almere zet zich in voor projecten zoals het onderhouden van groenvoorzieningen met het Flevolandschap, Staatsbosbeheer en Stad & Natuur, het inzamelen van voedselpakketten voor het Voedselloket en het begeleiden van ouderen bij De Kiekendief. Verder zetten zij zich in voor projecten bij Stichting Triade A-complex, Parkhuys, Leger des Heils, Restaurant de Kemphaan en Stichting AAP.

Waarom een coöperatiedag?

Nathal van Rijn, directievoorzitter van Rabobank Almere: "De Rabobank is meer dan honderd jaar geleden opgericht op basis van het idee om samen te werken. Waardoor iedereen de mogelijkheden krijgt om zich zelf te ontwikkelen en te ontplooien zoals hij of zij dat wil. Samen sta je sterker. Het is de kern van onze identiteit als coöperatie. Een identiteit die terug gaat naar het basisidee zoals Raiffeisen dat in 1850 formuleerde: het idee van de coöperatieve zelfhulp. Hij riep de boeren op de handen ineen te slaan en samen te werken, samen een bank te beginnen zodat iedereen zichzelf kon ontwikkelen tot een zelfstandige, onafhankelijke boer. Ofwel mensen helpen elkaar zichzelf te helpen zodat iedereen sterker wordt. Tijdens de coöperatiedag zijn de kantoren gesloten. Uiteraard zijn we gedurende kantooruren bereikbaar om onze klanten van dienst te zijn. Wij zijn bereikbaar via 036-5488888 of via www.rabobank.nl/almere."