Racistische agressieveling valt dame en haar hondje aanVrouw mishandeld in Muzenpark

22 juli 2009 07:00

MUZIEKWIJK - Een wandelingetje met hondje Lobo door het Muzenpark op zaterdagmiddag 11 juli liep voor Graciela Corbetta (61) dramatisch af. Een man schopte haar hond en sloeg daarna met zijn vuisten in haar buik en op haar hoofd.


Het echtpaar is erg van slag over het voorval. "En die man is veel jonger dan mijn vrouw", vertelt de echtgenoot van Graciela, de heer Olivera. "Ze lag in het gras te zonnen toen er een man bij haar kwam met twee Maltezer leeuwtjes, en zei dat ze haar hond moest aanlijnen. Toen ze Lobo wilde oppakken om hem aan te lijnen, schopte de man heel hard tegen de hond. Daarna schreeuwde hij: 'Ik maak jou en je hond kapot, stomme buitenlandse hoer'. Mijn vrouw wilde weglopen en even later sloeg de man met zijn vuist hard in de buik van mijn vrouw."
Olivera en zijn vrouw begrijpen niet waarom iemand zoiets doet, maar denken dat het te maken heeft met hun komaf. Beiden zijn namelijk afkomstig uit Spanje. "Mijn vrouw heeft een accent. Ze spreekt wel gewoon Nederlands. Wij wonen al dertig jaar in Nederland, waarvan zestien jaar in Almere en nooit hebben we dit meegemaakt. We leefden hier zonder enig probleem met onze afkomst. Dit is echt verschrikkelijk, mijn vrouw durft het park niet meer in."

Getuigen gezocht

Iedereen die op zaterdag 11 juli rond 16.00 uur in het Muzenpark in Muziekwijk was en iets van het voorval heeft gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie. "Een oude man heeft het voorval zien gebeuren. Hij wilde echter geen bemoeienis en bood zijn verontschuldigingen aan omdat hij niet goed te been was. Maar we zouden het heel erg op prijs stellen als hij zich alsnog zou willen melden bij de politie. Met een getuigenis kan de dader misschien toch nog aangehouden worden en dat zou heel geruststellend zijn."
De politie is te bereiken via 0900-8844.