Rapper Ali B serveerte koffie en taart in de WilgengriendEnthousiaste Almeerders omarmen Burendag

30 september 2009 07:00

ALMERE - Afgelopen zaterdag was het Nationale Burendag. Ook in Almere hebben verschillende inwoners de dag omarmd.


Zo zorgde enkele enthousiaste buurtbewoners van buurtcomité Oostvaarders ervoor dat Burendag voor het eerst ook in deze buurt gevierd werd. Bij basisschool De Egelantier blies de brassband van het Buitenhout College de dag tot leven. Er was een marktje ingericht met kraampjes, workshops, dans en andere activiteiten. Kinderen konden spelletjes doen en zich uitleven op een springkussen.
Bij de school ligt een door schoolkinderen ontworpen buurttuin waar bewoners lekker doorheen wandelden en de tentoonstelling bezoeken of mozaïeken maken. Buurtbewoner Jan Epskamp overhandigde zijn boek aan één van de Heeren Zeventien die speciaal uit de VOC-tijd was overgekomen. Als afsluiting konden de bewoners met een gids meelopen naar Natuurbelevingscentrum De Oostvaarders.

Ali B

Bewonersvereniging Grienden en Meenten vierde voor de tweede maal Nationale Burendag. Dit jaar stond een graffitiworkshop met senioren op het programma. Ali B. was uitgenodigd om de taart uit te serveren en een optreden te verzorgen. Samen met zijn vrienden verzorgde hij een geweldig optreden voor een groot aantal buurtbewoners. Ruim tweehonderd mensen waren op deze dag aanwezig, sommige voor de workshop, sommige voor Ali B., en een aantal ook gewoon voor de gezelligheid.