Re-Art bedenkt kunstproject tijdens coronacrisis

08 april 2020 00:00

ALMERE – De kunst en cultuursector is een van de sectoren die hard wordt getroffen door de coronacrisis. Maar dat betekent niet dat kunstenaars en kunstgerelateerde bedrijven op hun handen gaan zitten. Re-Art uit Almere heeft daarom een corona-proof project bedacht.

Re-Art is een bedrijf dat al bijna 20 jaar kunstreproducties vervaardigt in opdracht van kunstenaars, fotografen, musea en galeries. De Almeerse onderneming vervaardigt in opdracht gecertificeerde Giclée kunstdrukken, litho's, fine art prints en fotovakprints.

Coronacrisis

Marcel Salomon runt samen met zijn vrouw Wilma en vijf medewerkers het bedrijf. "De Coronacrisis overtreft echt alles en iedereen.Tot 22 maart zat ons bedrijf lekker in een opwaartse flow, de eerste twee maanden van het nieuwe jaar waren top en voor maart genoeg werk, nergens om ons zorgen over te maken. Maar met de aankondiging en de maatregelingen van 22 maart veranderde onze positie volledig, geen opdrachten meer, er werden opdrachten afgezegd en we gingen van 100% omzet naar 0%."

25 LMTD

Salomon vervolgt: "Samen met onze collega's hebben we een noodplan proberen te maken. Hier hebben we samen dag en nacht aan gewerkt de afgelopen twee weken en hopelijk gaat dit een succes worden. In samenwerken met topkunstenaars zoals Tjalf Sparnaay lanceren we op 10 april het speciale project 25 LMTD. We blijven positief. Sterker nog: ons creatieve en ondernemende vermogen is krachtiger dan ooit."

Kunstenaars

Bij 25LMTD snijdt het mes aan drie kanten: Re-Art en de geselecteerde kunstenaars genereren omzet en de kunstliefhebber wordt de mogelijkheid geboden om te investeren in een zeer bijzonder en betaalbaar kunstwerk. Er komen onder andere gelimiteerde edities beschikbaar van Tjalf Sparnaay, Ole Ahlberg, Leon Keer, Handiedan, Barbara van den Berg, Jonas Leriche, Raymond Stuwe, Maybrit Sinot, Lorenzo de Bruin en Frank E Hollywood.

Easter Egg

De kunstwerken worden vanaf vrijdag 10 april te koop aangeboden op: www.25lmtd.com waaronder de 'Easter Egg' van Tjalf Sparnaay. In eerste instantie lanceert Re-Art de werken van 10 kunstenaars. Na de lancering volgt wekelijks een nieuwe editie van een geselecteerde kunstenaar.

Kunstenaar Tjalf Sparnaay met zijn 'Easter Egg' (Foto: aangeleverd)