Reacties op de stelling

13 december 2009 10:21

'Alle Almeerse kinderen moeten gratis sporten', was de stelling in de krant van vorige week. Een overweldigende meerderheid (71%) van de 187 stemmers was het met de stelling eens.


Geen reële optie

Alle Almeerse kinderen gratis sporten, is in ons kapitalistisch democratisch stelsel natuurlijk geen reële optie. Ik zou ervoor kunnen zijn, maar ik ben er niet tegen dat de modale en grotere verdiener gewoon betaalt voor de sport van hun kinderen. Ik vind WEL dat er voor ieder kind de mogelijkheid moet zijn om te kúnnen sporten en dat persoonlijke financiële beperkingen daarbij geen hindernis moeten zijn. Daar mag de overheid best bijspringen. De politiek/de overheid heeft regelmatig als thema dat de kinderen in Nederland alsmaar dikker worden en te weinig bewegen. Tegelijkertijd wordt er steeds maar weer op het bewegingsonderwijs gekort. Duuuuhhh. In een rijk land als Nederland (waar de rijkdom echter niet evenwichtig is verdeeld) is het alleen al vanwege de gezondheid van je volk en het beperkt houden van je gezondheidskosten (het draait toch altijd om geld) behalve slim ook mogelijk om voor iedereen die mogelijkheid tot (zonodig gratis) sporten aan te bieden.
Peter van den Bemt
Beperkt

Ik vind dat kinderen een gratis sport kunnen mogen doen (wel beperkt sporten natuurlijk) want er wordt wel veel gezeurd over dat kinderen met overgewicht vaker voorkomen, maar als het zo'n groot probleem is, dan moeten ze er wel wat aan doen.
Joey Driehuis