Reacties op de stelling

02 november 2011 06:00

De stelling ‘Ik weiger mijn eigen wijk te onderhouden!’ leverde een score op van 48 procent mee eens en 52 procent mee oneens. De stelling ging over het artikel ‘Je wilt toch dat je straat er netjes uitziet?’, op de voorpagina van de krant van vorige week. Hieronder een aantal reacties.


Onderlinge ruzies

Bij dit item moet een ieder in de wijk gelijke gedachten hierover hebben. Ik kan niet geloven dat dit zo zal zijn of worden. Ik ben zelf van mening dat het onderhouden door de ‘wijkenaren’ alleen uitdraait op onderlinge ruzies omdat de één meer doet dan de ander. Trouwens, we betalen al genoeg voor onderhoud.
Roel
Onprofessioneel onderhoud

Ik heb al diverse malen contact gehad met de afdeling groenvoorziening van de gemeente Almere over het zeer beperkte en onprofessionele onderhoud van het openbare groen in onze straat. Het is van de zotte dat wij als burgers die netjes hun belasting betalen zelf het eigendom van de gemeente moeten gaan onderhouden.
Als dat al zo zou zijn wil ik ook geen gemeentelijke belasting meer betalen. Dan kunnen bewoners de keus maken of zij het zelf gaan doen of dat je als bewoners collectief een hovenier het werk laat doen tegen betaling.
En als je als gemeente de financiën niet kunt beheren moet je dat laten doen door mensen die dat wel kunnen. Er wordt veel geld over de balk gegooid waar niemand op zit te wachten.
John Koel
Sorry

Sorry, maar ik heb geen tijd voor mijn wijk. Ik moet al rondkomen en doe mijn best met twee banen alles te kunnen betalen. Moet ik dan nog mijn wijk onderhouden?
Hans
Vanzelfsprekend

Ik zie het als vanzelfsprekend om flesjes, blikjes, papiertjes en andere rommel op te ruimen als ik het op straat of op het grasveld zie liggen. Het is een kleine moeite, maar het geeft grote voldoening.
Piet