Reacties op de stelling

26 november 2008 08:00

De stelling van vorige week ging over de sinterklaasintocht in Almere Haven: 'De intocht van Sinterklaas was één grote marketingstunt!' De gemeente heeft die dag aangegrepen om het nieuwe logo van Almere goed naar buiten te brengen. Het was prominent aanwezig op rode ballonnen die de boot van Sinterklaas de haven binnenloodsten.
Van de lezers die op de stelling via www.almeredezeweek.nl gestemd hebben, is 59 procent het ermee eens, 41 procent is het er niet mee eens.


Een afzakker

Sinterklaas is een kinderfeest. De intocht van Sinterklaas in Almere - de kinderrijkste stad van Nederland - vond ik een afzakker. Er lag naar mijn smaak veel te veel aandacht of de promotie van Almere.
Jacqueline
Knotsgezellig

Ik vond het een groot feest. Leuk versierd en erg leuk gedaan. Almere Haven was weer eens knotsgezellig. Niks met promotie van Almere te maken het was echt een kinderfeest. Zoals het hoort.
Els Wijchers
Gemeente zet schoen bij inwoners

Eerlijk is eerlijk: dé Sinterklaasintocht was echt heel, heel leuk! Ook, omdat het landelijke tv-programma ons Almeerse dorp dan een beetje kon laten zien met behulp van enige kindervoordrachten. Waarom dit echter opnieuw!! zoveel moest kosten?
Maar ach, de kas van het Almeerse gemeentebestuur heeft natuurlijk nooit tekorten, omdat ze gewoon hun schoentje zetten in de brievenbussen van de inwoners.
Mevr. R.(osa) van Doorn
Klein feest

Toen ik aankwam was ik geschokt hoe klein het eigenlijk was. Ik ben in Amsterdam geweest een paar jaar terug en dat was gewoon heel groot. Dit had inderdaad veel met Almere en promotie te maken want ze deelden ook ballonnen uit met het nieuwe logo. Maar zolang de kinderen maar plezier hadden vind ik het goed hoor. (Volgende keer kan het beter in Amsterdam naar mijn mening).
Joey Driehuis
Bakken met geld

Het is toch achterlijk wat er verdiend moet worden aan een sinterklaasintocht? Alsof in Almere Haven (en in de rest van het land dus niet) de echte Sint komt - waar 250.000 euro voor neergelegd moet worden! Aan wie is dat bedrag eigenlijk betaald?! Voor dat kleine stukje media-aandacht, bakken geld neersmijten om aan de rest van het land te laten zien dat (het multiculturele) Almere niet vies is van een traditionele slavendrijver! Smerige marketingtrucs en als je dat wil ontkennen, kijk dan eens naar dat nieuwe speelgoedlogo van ons. Almere treedt naar buiten als vernieuwend, innovatief en als de stad van de toekomst. Maar eenmaal in Almere tref je een half kasteel, wegzakkende huizen, verveelde jongeren en een peperduur verrijdbaar podium dat we toch maar gaan slopen?! Het kan hier allemaal!
DRT
Ingestudeerd

Het lag er even te dik bovenop. Kinderen van 8 jaar die 'spontaan' een ingestudeerde regel tegen Sint roepen: "Sinterklaas, in Almere houden wij van bouwen", en de referenties naar onze mooie natuur (die door datzelfde Almere aan alle kanten volgebouwd wordt) deed mij lichtelijk braken. Jammer, zonder dergelijke missers had het echt leuk geweest.
Peter van den Bemt
Marketingstunt, hoezo?

Als Sinterklaas binnenkomt in Veere, of in Volendam of waar dan ook dan is dat natuurlijk ook (hernieuwd) kennismaken met zo'n plaats. Het was een gewone sinterklaasaankomst, wellicht dat je kunt zeggen dat de burgemeester een flinke rol had, maar de pieten en de kinderen en de Sint en Americo speelden heus wel de hoofdrol. Het was gewoon erg leuk dat Sint dit jaar voor Almere koos! Chapeau voor de organisatie!
Ans van Wier
Kerst is goede marketing

Achter welk feest zit nou geen marketinggedachte? Sterker: we doen er zelf aan mee door ons met Kerst vol te proppen en lange rijen te vormen in winkels met schreeuwplastic.
Laten we wat meer stil staan bij dat kerstfeest dat reeds op basisschooltjes de arme kinderen door de strot wordt geduwd jaar in jaar uit: een veel grotere leugen dan het bestaan van Sinterklaas (in werkelijkheid heette hij Ninos Laos, de Bisschop van Mira, beschermheilige van de zeevaarders).
Sinterklaas heeft werkelijk bestaan terwijl Jezus nog nooit van het Christendom heeft gehoord, Christenen waren gewoon Joden en kerken werden niet gebouwd, de besnijdenissen gingen gewoon door 300 jaar na Jezus' dood, een stal, een os en een ezel komen nergens voor in het Testament, de drie wijzen waren toevallig voorbijtrekkende astronomen en schapen gingen in die tijd op stal, er waren helemaal geen herdertjes en tot slot is die zogenaamde onbevlekte ontvangenis letterlijk overgenomen uit het Egyptische verhaal van Isis en Osiris. Op deze wijze konden de christenen meer aanhangers krijgen.
Maria was overigens nooit, wat men vaak denkt, de vrouw van Jozef doch slechts zijn huishoudster, zij was in verwachting van Jezus door een man terwijl zij water haalde bij de bron en haar woorden waren: "Ik volg u in uw woord."
Slaap lekker verder allemaal en een prettig 'Kerstfeest'. Over marketing gesproken.
Henk Klaassen
Tv-uitzending snel vergeten

Allereerst vooropgesteld is het natuurlijk voor de kinderen noodzakelijk dat het sinterklaasfeest belangrijk is. Ook wij genoten toen we jong waren van dit feest.
Echter het is voor een plaats als Almere ongelooflijk dat het college van B&W dit weer zo grootschalig moet aanhalen onder het motto van landelijke bekendheid voor de woonplaats Almere. Immers, voor de mensen die hier wonen komen wij vrijwel wekelijks negatief in het nieuws - op de tv, het nieuws en niet te vergeten in het programma Opsporing Verzocht. Landelijk is Almere behoorlijk bekend. Ik doel natuurlijk op de aandacht van de aanwezige criminaliteit in onze woonplaats.
Thans heb ik een gevoel in een af ander bezet gebied te wonen met iedere dag een helikopter boven onze woning. Dit daar er winkels last hebben van gewapende overvallen en wij als inwoner liever de boodschappen al geruime tijd elders in het land doen. Daarnaast rijden wij hier al ruim twee jaar door modderplassen daar hier niets afgebouwd wordt. Koophuizen worden niet meer verkocht, maar verhuurd.
Naast de inbraken, vernielingen en wietplantages en bovenvermelde negatieve informatie denk ik dat er voor het college van B&W een veel belangrijkere taak is weggelegd dan het uitgeven van geld van de burgers voor een tv-uitzending die weer snel vergeten is. Daarom, in plaats van geld uitgeven voor een sinterklaasfeest, meer politie op straat, zodat de burgers weer een veilig gevoel krijgen en dan komt Almere met zijn prachtige omgeving vanzelf weer in de positieve publiciteit.
Willem