Reacties op de stelling

11 december 2008 16:43

ALMERE - 'Ik betaal contant als dat de veiligheid vergroot', luidde de stelling in de krant vorige week. Dat was natuurlijk een foutje, want er had moeten staan: 'ik betaal met pin als dat de veiligheid vergroot'. De oplettende lezers van Almere DEZE WEEK hadden dat uiteraard begrepen. Zij reageerden massaal op de stelling.

Actie pinnen = winnen slaat aan bij winkelpubliek


Maar liefst 82 procent van de stemmers onderschreef de stelling. Directeur Martin Ort van de Ondernemersvereniging Stadshart Almere is blij met die uitkomst. Hij heeft zelf ook veel positieve reacties gekregen op het artikel dat vorige week in de krant stond. "Winkelend publiek ziet het als een kleine moeite om vanwege de veiligheid met de pinpas te gaan betalen. We vinden het belangrijk dat mensen op een positieve manier gestimuleerd worden om te pinnen of te chippen. Daar kom komt later ook een actie waarmee prijzen gewonnen kunnen worden."
Meewerken

Pinnen vergroot de veiligheid. Ik werk graag aan deze actie mee. Iedere Almeerder zou hieraan moeten willen meewerken.
F. Gielen
Veiliger

Pinnen is zowel voor de ondernemer alswel voor de klant veiliger. Nu maar hopen dat skimmen geen rage wordt! Jammer dat in de gedrukte versie van Almere deze week een foutieve stelling staat..
Richard
Chippen

Natuurlijk wil ik pinnen. Die chipkaart was ook een hele goede inzet, helaas is die niet zo goed opgepakt door de mensen, jammer.
Ans
Almere voorop

Het is goed dat de ondernemers in Almere een vuist maken tegen het tuig dat de winkels overvalt. We moeten actie ondernemen om het leven veiliger te maken en Almere loopt daarbij weer eens voorop. Hulde! Natuurlijk hoorde ik van de week ook een paar zeikers mopperen dat niemand ze kan verplichten om te pinnen. Typisch Almeerders. Altijd zeuren. Gelukkig hoor ik veel meer positieve geluiden over deze actie. Kom op, Almeerders: allemaal pinnen of chippen. We leven (bijna) in 2009 en we moeten met de tijd mee.
Mevr. Nijs
Euro

Pinnen = winnen. In meerdere opzichten. Weet u nog hoe we met zijn allen zaten te mopperen toen de euro als munt werd ingevoerd. Nou kunnen we ook met zijn allen die euro overboord kieperen door te gaan pinnen. Zo slaan we twee vliegen in één klap: veiliger winkelen en de euro overboord. Een mooi 2009 allemaal!
Bram van den Broek