Reacties op de stelling

12 november 2008 08:00

'Het nieuwe logo van Almere is geniaal bedacht!' luidde de stelling van Almere DEZE WEEK van 5 november. De reacties stroomden weer binnen op de redactie. 75 procent was het oneens met de stelling, en 25 procent onderschreef deze stelling. Hieronder een aantal ingezonden reacties over het logo.


Rood wint terrein

Dat het nieuwe logo van Almere geniaal bedacht is zou ik niet direct willen onderschrijven. Maar speels ziet het er in elk geval wel uit. De ontwerper/ster is waarschijnlijk een groot liefhebber van het spel 'Scrabble'. Zeker vind ik dit logo beter voldoen dan het vorige, dat me altijd aan een doodlopende weg met slechte wegmarkering deed denken. Is overigens de kleur rood met een speciale reden gekozen? Rood en wit zijn wel uitstekende signaal- en reclamekleuren. Denk hierbij aan verkeerstekens en Coca Cola- en Marlbororeclame. Maar bij mij roept de kleur rood, behalve de gedachte aan een politieke richting, ook het gevoel op dat in het gemeentebeleid steeds meer de tendens terrein wint om het groen in de stad steeds vaker op te offeren voor rood (bebouwing). En voor het groen ben ik hier ooit komen wonen.
Jeroen Meefout
Even zoeken

Het is even zoeken maar als je het eenmaal ziet, is het wel geniaal. Ik weet alleen niet of iedereen de tijd neemt om er zo lang naar te kijken.
Kees
Reis

Net zo creatief als de reis van Jorritsma naar Dubai!
Marijke
Staf van Sinterklaas

Mijn eerste indruk was dat het logo iets met AMSTERDAM te maken heeft. Als je voldoende fantasie hebt kun je nog wel een 'L' tussen de 'a' en de manke 'm' construeren. De staf van Sinterklaas is duidelijk te herkennen.
W.J. van Lint
Schaamte

Dit is gewoon helemaal niks, veel te lang over nagedacht en erg vergezocht, het ziet er niet uit, letterlijk om je kapot te schamen en wat mag deze 'creativiteit' gekost hebben?
Henk Klaassen
Onkunde

'Het kan in Almere', deze slogan geeft maar weer eens aan dat men óók met dit nieuwe logo de plank volledig heeft misgeslagen. Dat iemand zo'n logo bedenkt is erg spijtig, zeker als het om een professionele reclamemaker gaat, maar valt nog te billijken. Maar dat men ook nog eens de keuze hierop laat vallen getuigt van grote onkunde. Dit logo is mede bedoeld om Almere nog beter op de kaart te zetten. Echter hoe gaat dit lukken als men buiten Almere tot in lengte van jaren niet zal begrijpen wat hier staat. Jammer en zonde van de investering.
A.M. Smit

Crimineel

Almere wordt steeds crimineler! En dat zie ik in het logo! De burgemeester heeft dan zo'n veiligheidshuis geopend laatst, maar kijk eens hoe vaak er overvallen zijn in onze stad. Ik zie crimineel in het logo en niet ALMERE. Mijn dochter is al twee keer in het ziekenhuis beland door de criminaliteit in onze zogenaamde veilige stad…
Laat de gemeente daar maar eens iets aan doen in plaats van zo'n logo te laten ontwerpen.
Mevrouw Wolf
Verspilling van ons geld

Verschrikkelijk dat ons geld op deze manier wordt verspild. Moet er nu weer iemand zijn die tegen zijn kinderen kan zeggen: 'kijk eens dat is mijn logo'. Ik kan heel wat dingen bedenken waar de burger veel meer aan heeft. Denk aan het zwerfvuil, de smerige stations en omgevingen (urine ed), het onveilige gevoel dat je op veel plekken hebt. Als je als forens in Almere werkt is dat absoluut geen reclame. Zoals een eerdere schrijver al aangaf lijkt het meer op een logo wat je van Amsterdam kan verwachten of is het vast om te wennen.
Rob
Ondoordacht

Het logo is allesbehalve geniaal. Hoe lang ik er ook naar kijk, ik kan er absoluut niets in zien om Almere te promoten. Bovendien is de kleur voor slechtziende mensen niet te lezen. Ondoordacht!
Olga
Wim Kan

Met een variant op Wim Kan: die ontwerpers en het stadsbestuur zijn niet capabel en daar is alles mee gezegd.
Dick
Tetris

Het ziet eruit als een slecht gespeeld tetris spelletje.
Herman Stricker
Verfrissend

Het is wel een verfrissend logo, maar ik weet niet of het echt zo bij Almere past.
Joey Driehuis
Sudoku

Voordat de uitleg van het logo bekend werd gemaakt in de krant heb ik me afgevraagd: "Waar slaat dit op?" Op zich is dat al niet veelbelovend voor de herkenning. Toen ik een paar dagen later las, dat dit het Almeerse logo voor de toekomst gaat worden, was het echt schrikken. Een sudoku is sneller opgelost. En dan die kleur! Ik hoop dat de beslissing wordt teruggedraaid, anders moeten we hier tot in lengte van dagen naar kijken. Daar moet ik toch even niet aan denken.
Alice L.
Betalen

Laat ze het geld eens beter gebruiken. Wat kost dit aan een ontwerper en dan nog eens alles wat moet worden aangepast: briefpapier, websites, wagens, bedrijfskleding ga maar door… En wie gaan dat betalen? hahaha wij natuurlijk de ozb en de hondenbelasting, samen met de parkeergelden omhoog en dan komen we er wel. Het wordt tijd dat we eens een keer met zijn allen een jaartje geen belasting gaan betalen. Kijken of HET KAN IN ALMERE dan nog steeds de leus is.
Martin