Reacties op de stelling

15 oktober 2008 07:00

De stelling van vorige week luidde: 'Almere leent zich uitstekend voor een dragracebaan!' en was gebaseerd op het artikel over dragraceclub Anaconda. Van de stemmen was een overduidelijke meerderheid voor het plan van een dragracebaan in Almere, want 83 procent stemde ermee eens. Hieronder de reacties.


Genoeg geraced

Er wordt al genoeg geraced in ons dorp... Op de dreven en in de wijken rijden ze knoerthard soms...
Kees
Moet

Er moet een dragracebaan komen in Almere! Goed plan, dan kan m'n oom hier ook rijden! Zodiac racing team!
Gewoon
Genoeg ruimte in de polder

Om het illegaal racen te voorkomen in Almere en in heel Nederland zou het fijn zijn om een vaste dragracebaan te hebben. Er is genoeg ruimte in de polder maar vergunningen altijd te weinig. Voetbalvelden zijn er overal, waarom dan geen dragracebaan?
M. Westerhuis, Anaconda
Europees evenement

Goed idee, zo'n dragracebaan! Almere kan best nog een Europees evenement huisvesten, er is plaats genoeg.
Rob
Plek in Poort

Tuurlijk, vet hoor, als het er komt. Er is in ieder geval genoeg plek! Neem Almere Poort, daar kunnen ze best wel een baan neer leggen hoor!
Marky
Geweldig

Het zou geweldig zijn om een permanente dragstrip zo centraal in Nederland te hebben, dan hoeven deze liefhebbers niet meer bij de stoplichten te 'trainen' en heeft niemand last van 'straatracers'.
Jan Freese, MotorplanetAlmere.nl
Super idee

Een super idee, en als er een dragracebaan is kunnen ze daar hard rijden in plaats van in de wijken, toch?
Sergio
Straten veiliger

Het zou een geweldig initiatief zijn. Hiermee hou je de straten veiliger en de jeugd hoeft ook niet meer te hangen bij de snackbar. Ook voor de professionele rijders die graag willen kunnen trainen. Je kunt zeven dagen per week naar de sportschool, waarom zou je dan geen minuut kunnen trainen als je dragracet?
Rafael
Goed initiatief

Er bestaat een groot verschil tussen racen in een dorp (Almere, wat trouwens geen dorp meer is maar inmiddels een stad) en racen op een racebaan waar het onder professionele begeleiding gebeurt en waar ze het nog ergens voor doen. Racen op straat is gevaarlijk, JA. Racen op een baan hebben ze zich zelf alleen maar mee als ze vallen. Dus het is juist een goed initiatief!
Anna explosion
Almere

Almere heeft 't!
Peter
Goed voor de economie

Een dragracebaan zou een prima initiatief zijn. Een leuk regelmatig terugkerend evenement waar veel mensen op af komen en dus weer goed voor de Almeerse economie.
Rene
Het kan

Het kan in Almere!!(?!) Toch...?!!
Roosje
Niet illegaal

Absoluut een dragbaan en misschien meer. Liever goed georganiseerd dan illegaal op straat… Toch????
Jimmy
Meer onder de aandacht

Het zou inderdaad een goed initiatief zijn, illegale straatraces is in het verleden veel gebeurd in delen van Almere en zijn wel degelijk (veel) ongelukken mee gebeurd. Het zou een goed plan zijn als dat gerealiseerd werd in Almere… Sowieso moet de dragsport wat meer onder de aandacht komen we hebben geen fatsoenlijke baan, zou leuk zijn als we uiteindelijk de topfuel ook hierheen kunnen krijgen.
MikeTL
Dragracen bekender maken

JA, ik vind dat een super goed idee. Dragracen zou ook inderdaad veel bekender moeten worden, want het is geweldig om het mee te maken…
Ingrid Sanders
Hoog rendement

Een superinitiatief deze poll, een stuk asfalt geeft veel mogelijkheden… Race-evenementen uit de illegaliteit halen etc. Ik zeg: doen… Relatief weinig investering, hoog rendement.
Mike