Recherche zoekt getuigenBouwvakker gewond na vuurwerkbom

21 december 2011 06:00

STAD CENTRUM - Vrijdag 25 november is 10.00 en 10.30 uur een 44-jarige bouwvakker uit Urk gewond geraakt nadat door een nog onbekende dader vermoedelijk een vuurwerkbom is afgestoken. De knal was zo hard dat de bouwvakker ondanks zijn gehoorbescherming blijvend oorletsel heeft opgelopen.


Diverse werklui waren die dag bezig met de verbouwing aan een bedrijfspand in het centrum. Nabij de hoek Grote Markt/Stadhuisstraat werkten bouwvakkers met gehoor- en oogbescherming bij sloopwerkzaamheden. Plotseling ontplofte er een nog onbekend projectiel. Vermoedelijk een zelfgemaakte vuurwerkbom of een stuk illegaal vuurwerk. De explosie vond plaats op minder dan drie meter naast het slachtoffer. Ondanks dat de man gehoorbescherming droeg liep hij letsel op aan de binnenzijde van beide oren. In het ziekenhuis werd later blijvende gehoorbeschadiging geconstateerd.

Getuigen gezocht

De recherche van Almere Stad-Oost is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen. De zaak wordt aangemerkt als een zware mishandeling en een poging tot doodslag.
Wie iets gezien heeft van deze vuurwerkbom of weet wie er bij betrokken zijn kunnen zich melden bij het onderzoeksteam via: 0900-8844. Wie meer weet maar anoniem wil blijven kan bellen met Meld Misdaad Anoniem via: 0800-7000.