Regen grote domper op weekend vol evenementen

02 juni 2010 07:00

ALMERE - Bij alle evenementen die zich afgelopen weekend in Almere afspeelden was het slechte weer grote spelbreker. Het zorgde voor lage bezoekersaantallen bij vrijwel alle evenementen. Alleen tijdens het schilderen van de koe op de Esplanade zaterdag tijdens de open dag van de Kunstlinie, was het nog droog. Zaterdag aan het eind van de middag kwam de regen met bakken uit de hemel en dat hield niet meer op.


Desondanks gingen evenementen door. Het Evenaar Festival was op zaterdagavond rustig, maar artiesten als Jamai en Dewi traden op. De SamenLoop voor Hoop op bedrijventerrein De Vaart in Almere Buiten zaterdag en zondag, had ook last van de regen. De organisatie merkte dat in de bezoekersaantallen. Toch kwam er voor het KWF Kankerfonds nog 9.000 euro binnen. Bij het Breijer Skeeler Event op zondag was de kidsrun, een klein rondje om bedrijventerrein De Binderij voor kinderen, afgelast vanwege de regen. De toertocht en de vier skeelerwedstrijden van de KNSB gingen wel door. In de A-klasse, de zevende marathon van de KPN Inline Cup, won de 18-jarige Niels Masu uit Middelburg in een tijd van 1.05.52. De organisatie van de Almeriade op het Stadhuisplein afgelopen zondag begon de dag enthousiast, maar moest na twee uur afbreken. De standhouders hielden het voor gezien en de bezoekers zochten elders beschutting.
De eerste editie van de Almere City Run verliep zonder problemen. Ongeacht de regen hebben tweeduizend mensen één, twee of drie rondjes om het Weerwater gelopen.