Reis door de tijd in Museum De Paviljoens

15 oktober 2008 07:00

ALMERE - Hoe ziet de toekomst eruit? Lijken alle steden op elkaar en leven er naast mensen ook robots? Tijdens de oktobercursus Kunst Kijken voor Kinderen staan deze vragen centraal. Samen met een deskundige museumdocent denken de kinderen na over tijd, toekomst, fantasie en werkelijkheid. De cursus is nog op woensdag 15 en 29 oktober.


In de cursus Kunst Kijken voor Kinderen staat het thema tijd centraal. Samen met de museumdocent onderzoeken de kinderen welke invloed de tijd heeft op steden en hoe mensen daar in verleden, heden en toekomst leven. Aan de hand van Marjolijn Dijkmans film Wandering through the Future en Maarten Vanden Eynde's installatie Genetologisch Onderzoek denken de kinderen hierover na. Hoe zien mensen er later uit, hoe bewegen zij zich en wat voor geluiden hoor je? Door middel van theatrale improvisatie beelden zij dit uit. Uiteindelijk bedenken de kinderen een computerspel, waarin hun fantasiefiguren in een toekomstwereld tot leven komen.
Voor kinderen van 8 tot 12 jaar, bij Museum De Paviljoens aan de Odeonstraat 3 in Almere Stad van 14.00 tot 16.00 uur. Kosten: 7,50 euro. Aanmelden kan per e-mail educatie@depaviljoens.nl of 036-5450400 (vraag naar Irina Leifer).