Reislustige Almeerder viert 99e verjaardag op 09-09-09

16 september 2009 07:00

ALMERE - De heer Maas uit Almere beleefde woensdag 9 september een bijzondere verjaardag. De Almeerder werd 99 op 09-09-09. Niet iedereen is het gegeven om op deze hoge leeftijd nog uitgebreid van een vakantie te kunnen genieten, al vindt hij het zelf heel gewoon.


De Almeerder vierde zijn 99e verjaardag dan ook op vakantie. Samen met zijn vriendin en reispartner genoot hij voor vijf dagen van een prachtige reis langs de Oranjeroute.
"Het was heel fijn om mijn verjaardag zo te vieren", zegt de heer Maas. "Mensen hebben voor me gezongen, ik heb een heerlijke fles Bordeaux gekregen en nog wat andere cadeautjes."
Afgelopen vrijdag kwam de groep waarmee de heer Maas op reis was terug in Nederland. Namens de reisorganisatie ontving de Almeerder een reischeque van 99 euro als korting op zijn volgende reis. Ook kon hij genieten van een prachtig ijs-vuurwerk.
De heer Maas hoopt nog lang vitaal te blijven en samen met zijn levensgezel - die de respectabele leeftijd van 88 jaar heeft bereikt - veel van Europa te zien. Reizen is een passie die hij zo lang mogelijk vol wil houden. Gemiddeld gaat de Almeerder zo'n vijf keer per jaar op vakantie, waarbij met name Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland en Tsjechië in trek zijn. En aangezien hij het op zijn leeftijd wel vindt om comfortabel op reis te gaan, kiest Dhr Maas de laatste jaren eigenlijk altijd voor een georganiseerde busreis. "Dat bevalt prima", aldus Dhr Maas. "Met kerst naar het Zwarte Woud, en ik hoop dat we weer dezelfde chauffeur hebben! We krijgen van hem mooie plekjes voor in de bus."