Reizen met strippenkaart in Amsterdam? Niet meer

14 juni 2010 13:09

ALMERE - In de Stadsregio Amsterdam waar naast de hoofdstad ook Diemen en Amstelveen onder vallen, kan sinds donderdag 3 juni alleen nog gereisd worden met de OV-chipkaart. In stads- en streekbussen in Almere kan nog wel gewoon met een strippenkaart gereisd worden. Dat geldt ook in de bussen tussen Almere en Amsterdam.


In Almere kunnen reizigers bovendien voordelig met de Maxx-meerreizenkaart reizen. De OV-chipkaart is alleen nodig voor wie in Amsterdam wil overstappen op een andere bus, op de tram of op de metro.
Na de overgang van strip naar chip in de Amsterdamse metro eind augustus vorig jaar, is het nu de beurt aan bussen en trams van het Gemeentelijk Vervoerbedrijf (GVB) en de bussen van Arriva en Connexxion rond Amsterdam. Dit betekent dat strippenkaarten in en rond Amsterdam met ingang van 3 juni niet meer geldig zijn. Papieren abonnementen blijven voorlopig wel geldig.

OV-chipkaart tijdelijk voor 1,50 euro

In de stads- en streekbussen in Almere en bij de NS kan al sinds vorig jaar worden gereisd met de OV-chipkaart. Inwoners van Almere kunnen via de website van Connexxion tijdelijk extra voordelig een persoonlijke OV-chipkaart aanvragen. Deze kost, zolang de voorraad strekt, maar 1,50 euro in plaats van 7,50 euro. De gemeente Almere heeft namelijk een subsidie beschikbaar gesteld om reizigers tegemoet te komen bij de overgang naar de OV-chipkaart.
Behalve de persoonlijke OV-chipkaart bestaan ook de anonieme OV-chipkaart en de wegwerp OV-chipkaart. Deze hoeft niet vooraf aangevraagd te worden, ze zijn gewoon te koop bij het grenswisselkantoor op het station in Almere Stad en bij diverse verkooppunten verspreid door Almere.
Kijk voor meer informatie op www.ov-chipkaart.nl en www.connexxion.nl.