René Maertens kandidaat 'beste raadslid van Nederland'"Ik probeer dicht bij de mensen te sta

26 februari 2010 08:00

ALMERE - Het Almeerse gemeenteraadslid René Maertens (VVD) is één van de 16 genomineerden voor de titel 'Beste raadslid van Nederland'. Op 1 maart kruist de liberaal in Amsterdam verbaal de degens met andere lokale politici. De winnaar zit die avond in de uitzending bij Pauw & Witteman.


"Ik heb werkelijk geen idee door wie ik genomineerd ben", zegt Maertens, in het dagelijks leven werkzaam op scholengemeenschap Echnaton. "Maar ik kan me voorstellen dat het de jury aansprak dat ik vaak buiten het stadhuis actief ben. Ik probeer dicht bij de mensen te staan."
Maertens is vooral bekend als geestelijk vader van de succesvolle Clarence Seedorf Playgrond in Stedenwijk. Vanaf de start is dit sport- en speelplein een doorslaand succes. Deze krant heeft daar uitgebreid over bericht. "Verder heb ik me sterk gemaakt om de wachtlijsten bij sportclubs terug te dringen, de bouw van een flat in Bloemenbuurt te stoppen die pal tegen de huizen gebouwd zou worden en probeerde ik ook mensen die tegen de bureaucratie bij de gemeente aanliepen te helpen. Dat wordt erg gewaardeerd. Een aantal jongeren uit Stedenwijk is gestart met de René Maertens-hyve. (http://renemaertenshyve.hyves.nl) Dat vind ik wel een bijzondere actie."
Ik ben niet echt een raadslid dat zich vastbijt in komma's en subparagrafen. Ik hou ervan de handen uit de mouwen te steken."
Voor de komende verkiezingen is René Maertens opnieuw verkiesbaar. Hij staat bij de VVD als vierde op de lijst. "Er is nog genoeg te doen. Zo pleit ik voor de bouw van sociale koopwoningen en niet meer dan 15% sociale huurwoningen. Kopers zijn aantoonbaar meer betrokken bij een wijk. Dat is goed voor de omgeving. En Almere moet de sportiefste en gezondste stad van Nederland worden."
Op 1 maart strijdt Maertens tegen 15 andere genomineerden. "Een hele eer. Ik hoop dat mijn betrokkenheid met mensen een belangrijke rol speelt."