Restaurant gevestigd in voormalig VVV-gebouwBij Brons: heerlijk genieten van diner of lunch

13 november 2009 08:00

HAVEN CENTRUM - In het voormalig VVV-gebouw aan de Havenkom in Haven is sinds begin oktober een opmerkelijk restaurant gevestigd: Bij Brons. Het restaurant mag dan nieuw zijn, eigenaar John Brons is een zeer ervaren kok met bijna 35 jaar evaring in het vak, onder meer als chef-kok en mede-eigenaar van voormalig restaurant De Heerenborgh.


"Ik ben dit restaurant samen met mijn vrouw Yvonne begonnen", zegt Brons. "We wilden in Haven een restaurant beginnen waar je gewoon goed kunt eten, tegen een betaalbare prijs. Een hoofdgerecht kost bij ons tussen de 14 en de 20 euro. En dan maken we alles hier in eigen keuken. Wie bijvoorbeeld een portsaus bij zijn tournedos besteld, krijgt die ter plekke gemaakt. De klant die een uur later ook een portsaus besteld, krijgt opnieuw een verse saus."
Opmerkelijk is dat Bij Brons daarbij met een open concept werkt. Brons: "Wij hebben een open keuken. Klanten kunnen zien wat er gebeurd. Sterker: we hebben zelfs een paar stoelen aan het kookdeel."
Bij Brons heeft een kaart die voor veel mensen interessant is. "We bieden hier een à la carte-menu van drie gangen voor 25,50 euro. En daar kan iedereen gezellig en ontspannen heerlijk voor eten. Natuurlijk hebben we buiten de kaart om ook altijd speciale gerechten. Op dit moment natuurlijk vaak wildgerechten."
Het pittoreske restaurant telt 25 tot 30 zitplaatsen, met van de zomer een ruim terras voor de deur. Het restaurant is zeven dagen per week geopend. Van maandag tot en met vrijdag worden ook lunches geserveerd.
Door de kleinschaligheid is reserveren aanbevolen.

Restaurant Bij Brons

Sluis 3
1357 NZ Almere Haven
www.bijbrons.nl
bijbrons@upcmail.nl
036 5401126