Restaurant Het Veerhuys verlaagt prijzen

09 juni 2010 07:00

HAVEN - Bijna een jaar geleden opende restaurant Het Veerhuys haar deuren. Om een bezoek aan het restaurant voor een grotere groep bereikbaar te maken, verlaagt Het Veerhuys de prijzen. Eigenaar Thijs Rijsbergen: "Zo serveren we nu een mooi driegangenmenu voor 35 euro."


"Op landelijk niveau hebben werkelijk alle culinaire bladen en journalisten over Het Veerhuys geschreven, zonder uitzondering positief", aldus eigenaren Thijs Rijsbergen en Rob Pot. Ondanks deze prachtige berichten heeft Het Veerhuys zijn doelstellingen nog niet bereikt. Thijs: "Het is moeilijk te zeggen of dat aan Het Veerhuys ligt. Feit is wel dat alle vergelijkbare restaurants in Nederland het zonder uitzondering moeilijk hebben. Veel potentiële klanten zijn terecht extra voorzichtig met het doen van uitgaven." Daar moest verandering in komen. Thijs: "Onze opdracht was simpel: zorgen dat Het Veerhuys ook in deze tijd voor een grotere groep financieel bereikbaar wordt. Maar we willen onze ambities niet loslaten en ook geen concessies doen aan de kwaliteit."

Seizoensproducten

Rijsbergen en Pot moesten maatregelen nemen om de prijzen bij Het Veerhuys substantieel te verlagen. "Zo hebben we onder andere besloten dat we bewuster kiezen voor bepaalde seizoensproducten en het aantal ingrediënten aanpassen. Dat drukt de kosten. Voor alle duidelijkheid: de smaak en de kwaliteit blijft natuurlijk op hetzelfde niveau." De beste kwaliteit komt nu op een vergelijkbaar prijsniveau met andere Almeerse restaurants.
Aanbieding

Voor de lezers van Almere DEZE WEEK heeft Het Veerhuys een speciale aanbieding samengesteld: een viergangen-verrassingsmenu inclusief een glas heerlijke bubbels vooraf, kost 39,50 euro. Deze actie loopt van juni tot en met augustus bij inlevering van de waardebon.
Restaurant Het Veerhuys

Havenhoofd 7
1353 PN Almere
036-5215833
www.hetveerhuys.nl