ROC-studente en leergezin blij met elkaar"We leren hier allebei van"

24 december 2008 08:00

ALMERE - "Wie op zoek is naar een gratis huishoudster, moet hier niet aan beginnen. Het is de bedoeling dat zowel het leergezin als de studente een stukje van zichzelf investeren. Wij leren hier dus beiden van."


De familie Floor uit Haven gaf een aantal jaar geleden gehoor aan de oproep van het ROC om als leergezin te functioneren. De familie heeft inmiddels vier jaar een studente van het ROC over de vloer. Momenteel loopt Jessamy Stomphorst er stage. Jessamy is eerstejaars bij de opleiding Zorg & Welzijn.
"Het is de bedoeling dat Jessamy echt wat leert bij ons", zegt Trudy. "Dit is een druk gezin met drie kleine kinderen, dus de twee ochtenden dat ze hier is, valt er genoeg te doen. We hebben daar goede afspraken over gemaakt. Ik zorg voor de begeleiding. Ik blijf er dus zelf voor thuis."
Jessamy heeft het naar haar zin bij de familie Floor. "Ik moest eerst wennen, omdat ik de weg niet ken in dit huis. Maar Trudy heeft mij alles uitgelegd en nu kan ik zelfstandig bedden opmaken, strijken en met de kinderen helpen. Ik wil later gaan werken in een kinderdagverblijf, dus dat komt goed uit. Eerder liep ik stage bij een verzorgingstehuis. Daar wil ik niet mee verder. Die ervaring heb ik nu. Het is dus belangrijk dat er veel leergezinnen komen."
Trudy Floor vindt het jammer dat de stageperiode maar tien weken duurt. "Je bent dan net aan ze gewend. Maar voor de student is dat wel plezierig, natuurlijk. Die kan dan weer een andere ervaring opdoen."
Almeerders die ook een leergezin willen worden, kunnen meer informatie krijgen via de site www.rocflevoland.nl. Geef daar de zoekopdracht 'leergezinnen'. Of bel 036-5495900 en vraag naar Yvonne Valk of Noëlle Borkulo.