Rode Kruis helpt Haïti

03 februari 2010 08:00

ALMERE - De exacte gevolgen van de aardbeving op Haïti van 12 januari dit jaar worden steeds duidelijker. Het is een ramp van een enorme omvang. De afdeling Almere van het Rode Kruis steunt het werk van haar zusterverenigingen.


In Haïti zijn nu 120 Rode Kruis-hulpverleners vanuit de hele wereld aanwezig om het Haïtiaanse Rode Kruis te ondersteunen. Onder de hulpverleners zijn twee Nederlanders. Ze bieden professionele hulp en materieel, zoals mobiele ziekenhuizen en distributiecentra, om medische zorg te verlenen, onderdakvoorzieningen te treffen en water en voedsel uit te delen aan de slachtoffers van de verwoestende aardbeving.
Op Curaçao vangen Rode Kruis-vrijwilligers Nederlandse slachtoffers van de ramp op. Alle afdelingen op de Antillen en Aruba zijn fondsen aan het werven. Op Saba, St. Eustatius en op Bonaire wordt bij het publiek gecollecteerd en wordt het bedrijfsleven benaderd.
Het Internationale Rode Kruis geeft aan 73 miljoen euro nodig te hebben om 300.000 mensen de komende drie jaar van hulp te voorzien om hun volledig verwoeste leven weer op te bouwen.