Rode Kruis zoekt gemotiveerde vrijwilligers

25 februari 2009 08:00

ALMERE - Het Rode Kruis Almere is op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers voor verschillende werkzaamheden.


Het Nederlandse Rode Kruis komt op voor chronisch zieken en gehandicapten en is actief om eenzaamheid te bestrijden. Ruim 18.000 vrijwilligers van het Nederlandse Rode Kruis helpen 55.000 vereenzaamden, chronisch zieken en gehandicapten met diensten zoals ziekenbezoek, aangepast vervoer en het opzetten van telefooncirkels.
Jaarlijks genieten zo'n zesduizend gasten van bijzondere vakanties op het vakantieschip de Henry Dunant of in een van de Rode Kruis Vakantiehotels.
Na rampen en calamiteiten kunnen mensen in nood rekenen op directe hulp van het Nederlandse Rode Kruis.
Voor het Rode Kruis zijn 332 afdelingen in het land actief, met in totaal 33.000 vrijwilligers. Ook internationaal zet het Rode Kruis zich in voor de meest kwetsbare mensen. Teneinde continuïteit van genoemde werkzaamheden te kunnen waarborgen zoekt het Rode Kruis Almere gemotiveerde vrijwilligers voor fondsenwerving, public relations, EHBO, voorlichting op scholen en de sponsorloop. Ook is er vraag naar planners en administratieve krachten.
Het Nederlandse Rode Kruis biedt elke vrijwilliger de mogelijkheid een passende opleiding te volgen die zijn of haar deskundigheid bevordert.
Inlichtingen en / of aanmeldingen: Rode Kruis Almere 036- 5346096 of via info@redcrossalmere.nl.