Romantische bruiloft in Polderburen

26 november 2008 08:00

ALMERE - Een bewoonster van Polderburen, het verpleeghuis in Parkwijk, is woensdag 19 november getrouwd. Mevrouw W.J. Kiljan is MS-patiënt en ligt veel in bed. Daarom kwam een ambtenaar van de burgerlijke stand naar Polderburen toe om het huwelijk tussen haar en de heer J. Karelsen te voltrekken.


Het is voor het eerst in het 12,5-jarig bestaan van Polderburen dat het verpleeghuiscentrum van Zorggroep Almere fungeert als trouwlocatie.
Mevrouw W.J. Kiljan (44) en de heer J. Karelsen (73) trouwden in het bijzijn van familieleden, medebewoners en medewerkers van Polderburen. Omdat de bruid door haar beperkingen niet in staat was om naar het stadhuis te reizen, kwam een ambtenaar van de burgerlijke stand naar Polderburen toe om het huwelijk te voltrekken. Vol trots reed mevrouw Kiljan in haar elektrische rolstoel door Polderburen om te trouwen. Ondanks haar handicap blijft ze vrolijk en probeert toch nog veel te doen. Sinds april van dit jaar woont ze in het jongerenhuisje van Polderburen.
Bruid en bruidegom kennen elkaar al vanaf 1983. Na de huwelijksvoltrekking blijft mevrouw Kiljan in Polderburen wonen; haar echtgenoot is zoveel mogelijk bij haar, al of niet vergezeld door de hondjes Mistie en Bijou die bij de heer Karelsen wonen.